Sadržaji objekta:

Bazen
Klima
Televizor
Internet
Roštilj
Parking
Lift
Dozvoljeni ljubimci
Terasa
Sef
Wellness & Spa
Recepcija

Jedrene (Edirne, na turskom), glavni grad istoimene turske provincije na tromeđi Turske, Bugarske i Grčke danas je lep i šarmantan grad sa oko 150 hiljada stanovnika. Grad je osnovao rimski car Hadrijan pod imenom Hadrianopolis na mestu starijeg tračkog naselja Uskudama. Po propasti Rimskog carstva, Jedrene se razvija kao deo Vizantije, a turski sultan Murat I zauzeo je grad 1365. godine

Troja, legendarno poprište Trojanskog rata, opisana i u Homerovoj Ilijadi već vekovima izaziva interesovanje istoričara, arheologa, ali i pisaca, pesnika…. Ipak, koliko god sama legenda bila poznata istina je da sa sigurnošću ni danas ne znamo odgovor na osnovno pitanje – gde se Troja nalazila?

Efes je bio jedan od najvećih gradova antičkog doba sa čak 250.000 stanovnika. Najveći pečat i uticaj na grad su ostavili filozof Heraklit, Bogorodica i Apostoli Jovan i Pavle. Obzirom da je grad bio potpuno zatrpan muljen znamenitosti nakon njegovog otkrivanja su ostale gotovo netaknute i originalne, te ćete u Efesu pronaći Celzusovu biblioteku, najveću posle Aleksandrijske u Egiptu.

Od Mileta se na sever duž egejske obale do nemirnih i opasnih voda dardanelskog tesnaca, kojeg su krvlju obojile sve vojske sveta niže istorija.  Drevni gradovi Priena, Efes, Smirna, Fokea, Pergam, Troja i drugi, defiluju pred našim očima, a dekor ulepšavaju grčka ostrva Samos, Kos, Lezbos i dr.

 • PP
Termin putovanja : Usluga : SPECIJALNA CENA PO OSOBI REDOVNA CENA
25.04.-02.05.2022 2ND+5PP 169 € 189 €
PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1
Beograd – Jedrene

Polazak iz Beograda u 14.00. Prelazak srpsko – bugarske granice kod Gradine. Noćna vožnja kroz Bugrasku. Prelazak bugarsko – turske granice kod Kapitan Andreeva. Usputna zadržavanja radi odmora.

Dan 2
Jederene – Čanakkale

U ranim jutarnjim satima ulazak u Tursku. Vožnja pored Jedrena, nekadašnje Turske prestonice. Nastavak vožnje Galipoljskim poluostrvom, gde se odigrala možda najveća bitka u Prvom svetskom ratu, sa poginulih oko pola miliona ljudi. Dolazak u Čanakkale. Smeštaj u hotel. Odmor. Slobodno vreme za obilazak istorijski veoma bitnog grada, koji je bio svedok mnogih ratova, a danas je posvećen sećanju na borbe tokom Prvog svetskog rata. Noćenje.

Dan 3
Čanakkale – Troja – Kušadasi

Doručak. Nakon napuštanja hotela obilazimo Troju. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: „Ne veruj Danajcima ni kada darove daju“. Obilazak i poseta muzeju. Cena ulaznice nije uključena u cenu. Cena 10€ (ulaznica + obavezan turski vodič ). Nastavak puta za Kušadasi. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

Dan 4 – 7
Boravak u Kušadasiju uz izlete Pamukale/Efes

Tokom boravka u Kušadasiju (na bazi polupansiona) organizovana su dva izleta.

Pamukale

Fakultativni izlet za Pamukkale (30€ – transfer, ulaznica, vodič, ručak). Pamukkale, ili Pamučna tvrđava, kako bi je nazvali na našem jeziku, je jedno on najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koji odaju utisak kao da su izvajane u ledu. Neopisiv prizor. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove je prelep.

Pammukale

Na samom izvoru nekada je ležao antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri, koji je sayidao pergamski kralj Eumen II. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom – dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum.

Povratak u Kušadasi.

Efes i Bogorodičina kuća

Naš cilj je „grad gradova“ Starog sveta – Efes. Trideset vekova je prošlo od kada su odvažni Jonjani ovde osnovali grad, koji će ceo antički svet zadiviti Artemisonom – jednim od sedam svetskih čuda. Šetamo najlepšim gradom Starog sveta, onim istim ulicama kojima su išli Kleopatra i Marko Antonije, pored Celzijusove biblioteke, pozorišta…

Obilazak lokaliteta sa vodičem. Ručak. Nakon ručka ,odlazak do brda Bulbul gde se nalazi Bogorodičina kuća, gde je po verovanju Bogorodica provela poslednje godine svog života,  odakle se „uspela“ u nebo. Cena izleta je 35€/po osobi. (transfer + ulaznice na lokalitet  + obavezan turski vodič + ručak). Povratak u Kušadasi.

Dan 8
Kušasadi – Čanakkale

Doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima i nastavak puta. Nastavak puta za Čanakkale. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 9
Čanakkale – Beograd

Doručak. Nastavak puta ka Srbiji preko Bugarske. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Kružna tura modernim turističkim autobusom (AC, audio i video oprema)
 • 5 polupansiona u hotelu u Kušadasiju
 • 2 noćenja + doručak u hotelu u Čanakkaleu
 • vodič
 • agencijske usluge.
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
 • putno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • fakultativni program
  • Troja – 10€
  • Pamukale – 30€
  • Efes i Bogorodičina kuća – 35€
 • ulaznice u muzeje, crkve, lokalitete…
 • ekstra hotelske i individualne troškove
Popusti:

Popust za decu  do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: -50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj). Za dete od 6–12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Način plaćanja

Cene su po osobi.

Doplata za 1/1 sobu: + 100 €/aranžman.

Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40% od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put.

Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina) , čekovima građana do polaska na put.

Prevoz

Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).

Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 3000 din. prilikom prijave za aranžma.

OTP

 • Čanakale: Hotel 3* –  Sobe su 1/2, 1/3 sa TWC.  Usluga: noženje + doručak – švedski sto.
 • Kušadasi – HOTEL 3 * : Lokacija: Ladies Beach. Sobe u svim hotelima su 1/2 ili 1/2+1 sobe, opremljene sa TWC, TV, telefon). Usluga: noćenje + doručak + večera– švedski sto.
Rezerviši smeštaj