Sadržaji objekta:

Bazen
Klima
Televizor
Internet
Roštilj
Parking
Lift
Dozvoljeni ljubimci
Terasa
Sef
Wellness & Spa
Recepcija

Republika Slovenija je primorska, podalpska država na jugu Srednje   Evrope.  Jedina je zemlja na Starom kontinentu s izlazom na more i panonsku niziju odnosno alpski prostor zbog čega i ima veliki potencijal za sve vrste turizma. Prelepi planinski pejzaži, nestvarno zelene doline reka, lednička jezera okružena srednjevekovnim zamkovima i brdima s vinovom lozom. Kristalno čista morska obala sa ribarskim selima u italijanskom stilu i naseljima daruju Sloveniji mnoštvo mogućnosti za kupanje.  Skijanje, biciklizam, planinarenje, kampovanje, rafting i paraglajding. Najpoznatija turistička mesta Slovenije su Bled, Bohinj, Košpar, Portorož, Piran, Kranjska Gora, Pohorje.  Ljubljana kao glavni grad države i naranvo Posotjinka jama koja je i najposećenija pećina u celoj Evropi.

 • ND
Termin Hotel Specijal cena
10.10.-14.10.2024. HOTEL 4* 129 €

Cena je sa polaskom iz: Kraljeva, Preljine, Gornjeg Milanovca, Lazarevca i Beograda

DOPLATE za transfere iz drugih gradova:

 • Užica (transfer do Preline) 15 €,
 • Pozega (transfer do Preline) 13 €,
 • Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€,
 • Kruševca (transfer do Kraljeva) 10€,
 • Trstenika (transfer do Kraljeva) 10€,
 • Vrnjačke Banja (transfer do Kraljeva) 10€.
 • Nisa 20 € ( transfer do Kraljeva ).
 • Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN- KRALJEVO  – LJUBLJANA

Polazak iz Kraljeva oko 21h-okvirno vreme polaska. Vreme moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu I granicnim prelazima.Nastavak putnika ka Beogradu-ulazak putnika kod Sava centra.  Putovanje preko Hrvatske, noćna vožnja. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 

2.DAN- LJUBLJANA – KRANJ – BLED – KRANJ

Dolazak u LJUBLJANU u jutarnjim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje – remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do obližnjeg KRANJA. Smeštaj u hotel oko 14h. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na BLED.

Obilazak Bleda, vreme koje se može iskoristiti za šetnju oko jezera, posetu bledskoj tvrđavi, kao i degustaciju jela i pića od kojih su najpoznatije bledske krempite  i slobodno vreme.Povratak u hotel. Noćenje.

 

3.DAN-KRANJ- PORTOROŽ – PIRAN -KRANJ

Doručak. Obilazak Kranja u pratnji vodiča. Nakon obilaska slobodno vreme ili fakultativni izlet do Slovenačkog primorja. Odlazak u slovenačko letovalište PORTOROŽ. Obilazak Promenade na kojoj se nalazi i čuveni hotel „Palace“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnji. Povratak u Kranj. Noćenje.

 

4.DAN –  KRANJ – KLAGENFURT-KRANJ

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.

Slobodno vreme u Kranju, ili fakultativni izlet. Odlazak do KLAGENFURTA. Usputno uživanje u raskošnoj prirodi Karavanki. Po dolasku u grad sledi kraći organizovani obilazak uz razgledanje i slobodno vreme (boravak u Klagenfurtu je planiran oko 3 sata). Klagenfurt je grad na jugu Austrije, u pokrajini Koruška. Prostire se na površini od 120, 11 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 92 400 stanovnika. Klagenfurt je najveći koruški grad, i šesti po veličini u Austriji. Legenda kaže da je ovaj grad nastao tako što su hrabri ljudi ubili čudovište Lindwurm, Polazak ka Srbiji u popodnevnim casovima. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja.

 

5.DAN  -KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

DOPLATE za transfere iz drugih gradova:

 • Užica (transfer do Preline) 15 €,
 • Pozega (transfer do Preline) 13 €,
 • Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€,
 • Kruševca (transfer do Kraljeva) 10€,
 • Trstenika (transfer do Kraljeva) 10€,
 • Vrnjačke Banja (transfer do Kraljeva) 10€.
 • Nisa 20 € ( transfer do Kraljeva ).
 • Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • smeštaj u hotelu Creina 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto)
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
 • individualni troškovi

– boravišna taksa (2 € po osobi po noci-placanje na recepciji)

 

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

–  Bled  20 €  (minimum 25 putnika)

15 € (cena  za decu do 12 godina)

U cenu obilaska uračunat je prevoz, usluge vodiča i osnovni obilazak .

Slovenačko primorje (Portorož i Piran) 25 €  (minimum 25 putnika)

15 € (cena za decu do 12 godina)

-Klagenfurt-25 € (minimum 25 putnika)

20 € (cena  za decu do 12 godina)

-PAKET IZLETA 65 € (cena  za decu do 12 godina 45€)

 

POPUSTI ZA DECU :

*  Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 10€  ,ima svoje mesto u autobusu, I sopstveni ležaj

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).

 

 

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:

*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 €

*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €

* Doplata za 1/1 sobu je  40 €

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.05.2024. (čekovi se deponuju u agenciji
  prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

* Raspored sedenja pravi agencija uzimajući u obzir vreme uplate, starija lica , porodice sa malom decom, trudnice. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €.

* Nema umenjenja cene za sopstveni prevoz.

* Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.

*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

* Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

* Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja. Takođe, ne sme svojim neadekvatnim ponašanjem uznemiravati druge putnike, ometati vozače i pratioca u poslu ili ugrožavati realizaciju programa putovanja. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

* Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…).

* Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.

* Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

* Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

* Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika.

* U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

 

*Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, Tomash Tours Licenca A OTP 242/2021 od 14.12.2021.

Organizator: Turistička agencija TOMASH TOURS d.o.o.  poseduje garanciju putovanja u visini od 100.000 eura, za Licencu A, kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj

broj  50-805-0191886.7 od 24.11.2023.godine .

GARANT: HALKBANK a.d. Beograd, Milutina Milankovića 9e, RS-11070 Novi Beograd MB: 07601093, PIB: 100895809

PRIMALAC GARANCIJE: ASOCIJACIJA NEZAVISNIH TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE (ANTAS), Beograd, Balkanska 28, RS-11000 Beograd, MB: 28024908, PIB:106798569Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravnosnanžne i izvršne sudske  presude,odnosno odluke arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima putovanja.)                                                                                                             

HOTEL „CREINA“ 4****, Kranj https://hotelcreina.si/ Hotel se nalazi u strogom centru Kranja, na samo 50 m od ulaza u glavnu pešačku zonu grada. Nedaleko od hotela nalazi se zona sa kafeima, barovima, restoranima, mini marketi… Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, WiFi zonu, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, info pult, sef na recepciji… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje/klima, telefon…

 HOTEL AZUL 4****

https://www.hotel-azul.si/

Rezerviši smeštaj