Vasiliki

Vasiliki je ribarski gradić na jugu ostrva, udaljen 38 kilometara od glavnog grada Lefkade. Nalazi se u zalivu Vasiliki sa dugačkom šljunkovitom i peščanom plažom. Poslednjih godina zbog čestog vetra ova plaža najposećenija je od strane onih koji vole sportove na vodi kao što je jedrenje na dasci. Nadomak plaže nalazi se veliki izbor hotela i apartmana, kao i ,mesta za kampovanje, taverni, prodavnica, kafića i modernih barova.

Iz ovog gradića brodom se ide na poznatu plažu Agiofili. Ukoliko ste zainteresovani možete i da odete na neki od izleta na Kefaloniju ili Itaku upravo odavde, iz Vasilikija. Plaža je dugačka i ako želite da plivate morate da idete poprilično daleko u dubinu. Za one koji dolaze sa decom i vole igre u pesku plaža je idealna.

Vasilliki je zanimljivo lučko mesto smešteno u zalivu okruženo sa tri strane brdima. Zbog toga ima izuzetno povoljnu klimu i odličan strateški položaj.  Blizu je najboljih plaža zapadne i južne obale Lefkade. Vasiliki je izgradjen oko nedavno renovirane luke, iz koje su pre renoviranja svakodvevno isplovljavali trajekti do Kefalonije, a luka je sada rezervisana za luksuzne jahte i čamce.

Plaža mesta Vasiliki je šljunkovita, popodne vetrovita, proteže se duž celog mesta, od hotela na početku mesta, pa sve do luke.