Nikiana

Nikiana se nalazi na 9 km od glavnog grada Lefkasa i 4 km od mesta Ligije. Nikiana je simpatično ribarsko mesto koje je sve popularnije poslednjih godina. Ipak najpogodnije je samo za turiste koji više vole miran odmor. Sastoji se od jedne ulice koja u kojoj se nalazi nekoliko prodavnica i restorana, te male luke sa brojnim jedrilicama, nekoliko restorana i kafića.

Plaža je uska i šljunkovita (veliki šljunak) i može vam dobro poslužiti tokom odmora. More je čisto, ali nije tirkizno kao na zapadnoj obali. Autobuske linije saobraćaju od Nikiane do svih delova Lefkade, a postoje i izletnički brodovi do ostrva Skorpios i Meganisi.

Čak i ako ne volite miran odmor i ako se nalazite u Nikiani, mogli biste se lepo provesti posetivši druge prelepe plaže i obližnja mesta.

Nikiana ima malu luku, a južno od nje se nalazi niz manjih plaža – peščanih i šljunkovitih. Naselje je u poslednjih par godina postalo popularno, pa se tako ovde može naći veliki broj smeštajnih kapaciteta – apartmana i manjih hotela. Pored smeštajnih kapaciteta, Nikiana nudi i veliki broj kafića, prodavnica, pekara, barova na plaži i taverni sa odličnim izborom hrane.

Plaža nije opremljena sadržajima, tako da nema ležaljki ni suncobrana. Nikiana je popularna i kod osoba koje se bave sportom jer pruža mogućnst za jedrenje na dasci, za ribolov i za pešačenje.