Trebinje

Bosna i Hercegovina

Termin putovanja 30.12.2019.-04.01.2020.

Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 25 km (putem do Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

SMEŠTAJ - POLAZAK Hotel Etage 3* PP Hotel Inn 3* PP Hotel Leotar 4* ND Hotel Leotar 3ND + novogodišnja večera Privat. Smeštaj  ND Porto Bello ND Privat. Smeštaj  NA
Kraljevo, Čačak, Užice 99 € 99 € 109 € 129 € 99 € 99 € 89 €
Niš, Prokuplje, Kruševac 109 € 109 € 119 € 139 € 109 € 109 € 89 €
Leskovac, Vlasotince 115 € 115 € 119 € 139 € 109 € 109 € 95 €
Pirot, Knjaževac 119 € 119 € 129 € 149 € 119 € 119 € 99 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 30/31.12. -Niš – Trebinje
    Polazak iz Niša u večernjim satima  sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca, Čačka, Užica, Višegrada, Foče, Tjentišta (gde ćemo napraviti pauzu u zavisnosti od vremenskih prilika) sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Trebinje. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora autobusom  idemo do izletišta Crkvine, gde se nalazi  Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilska manastira, vraćamo se u grad I nastavljamo razgledanje Trebinja sa lokalnim vodičem; Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima….“Trg Pesnika“ gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska povratak u hotel.  Večera. Slobodno veče, doček Nove Godine na gradskom trgu ili u nekom od restorana. Noćenje.

2.dan 01.01. -Trebinje–Dubrovnik–Trebinje
Doručak. Nakon doručka polazak za Dubrovnik – fakultativno. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada uz stručnog lokalnog vodiča palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Večera.. Noćenje.

3.dan 02.01. – Trebinje – Blagaj – Mostar – Trebinje
Doručak. Polazak za Mostar. Na putu prema Mostaru posetićemo Blagaj, gradić na par kilometara pre Mostara, gde se nalazi najveće kraško vrelo u Evropi, izvor reke Bune  pored koga se nalazi i čuvena sufijska tekija. Nakon kraće vožnje  dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu i  imati dovoljno slobodnog vremena  za kafu, kolače i šoping. Polazak za Trebinje u popodnevnim časovima, nakon dva sata vožnje dolazak u hotel, večera Noćenje.

4. dan- 03.01. – Trebinje – Sarajevo

Nakon doručka , odjavljivanje iz hotela i polazak za Sarajevo, vožnja prema glavnom gradu uz pauzu kod Jablanice, obilazak mosta na Neretvi koji je deo celine Memorijalni kompleks Bitka za ranjenike na Neretvi, inače deo scenografije filma Bitka na Neretvi iz 1968 god. Nastavak putovanja ka Sarajevu i odmah nakon dolaska panoramsko razgledanje grada i  šetnja najužim gradskim jezgrom: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most,pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Niš u ranim večernjim časovima.

5. dan – 04.01. … Sarajevo –Niš

     Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusom turističke klase,
- uslugu na bazi polupansiona ili noćenja sa doručkom ili samo najma u zavisnosti od smeštaja,

- razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča (Trebinje, Sarajevo),
- troškove organizacije i vođstva puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča – 15€ (plaća se vodiču u autobusu),

- izlet do Mostara – 15€ (plaća se vodiču u autobusu),

- Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (plaćaju se na licu mesta),

- Međunarodno zdravstveno osiguranje,

- Individualne troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

- Doplata za 1/1 sobu je 70%.
- Deca do 12 godina imaju 20% popusta uz dve punoplative osobe i koriste sve usluge (popust važi za hotele IN I Etage),
- U hotelu Leotar pravo na popust imaju deca do 5god.

- Za goste hotela Etage ishrana je u restoranu hotela IN koji se nalazi odmah preko puta. 

- Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

30% prilikom rezervacije ,ostatak čekovima ili putem administrativne zabrane do marta 2020god.

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

NAPOMENA:

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

OTP 2/2019

LOKACIJA I OPIS SMEŠTAJA:

- Hotel Leotar se nalazi na samoj obali reke Trebišnjice sa veličanstvenim pogledom na Stari grad, nedavno renovirani hotel Leotar nudi luksuzan smeštaj i sve neophodne sadržaje. Ima dvokrevetne i trokrevetne sobe sa TV-om, klimom i kupatilom. U sklopu hotela su i restorani. Dva restorana koji nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, kao i veliki izbor pića, uključujući i odlična lokalna vina. U prizemlju se nalazi klimatizovan restoran koji može primiti do 200 ljudi. Tokom leta on ima i letnju baštu. Na drugom spratu se nalazi restoran za 86 ljudi. U restoranima hotela se tradicionalno svake godine organizuje Doček nove godine sa uživo muzikom i provod je zagarantovan.

- Hotel IN i Etage se nalaze kod Doma zdravlja u Trebinju na 2minuta hoda od samog centra Trebinja i Starog grada. Nude klimatizovane sobe sa flat-screen TV-ima, kupatilima i besplatnim bežičnim internetom. Hotel In ima sopstveni restoran u kome se služe obroci i za goste hotela Etage koji je odmah preko puta. Restoran služi lokalne specijalitete i jela internacionalne kuhinje, a ima kapacitet za do 100 gostiju.

-Hotel Porto Bello se nalazi u samom centru Trebinja. Ovaj hotel u porodičnom vlasništvu smešten je u starom jezgru Trebinja. Hotel Porto Bello nudi dvokrevetne i trokrevetne sobe sa besplatnim bežičnim internetom i klima-uređajem. U hotelskom restoranu služe se lokalni i mediteranski specijaliteti, kao i hercegovačka vina. Restoran raspolaže otvorenim kaminom i letnjom baštom.

- Privatan smeštaj Miladinović se nalazi na 1km od centra Trebinja odmah pored kreke Trebišnjice, ima dvokrevetne I trokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom, TV, klima I Wi-Fi. Ima sopstveni restoran I usluga je na bazi noćenja sa doručkom.