Istanbul

Turska

ISTANBUL  jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI SPECIJALNA PONUDA
13.02.-18.02.2020. Dalan ★★★ 109 € 99 €

PROGRAM PUTOVANJA:

PRVI DAN: NIŠ - ISTANBUL

POLAZAK IZ NIŠA SA PARKINGA KOD ,,TEMPA” U 17:00. VOŽNJA UDOBNIM TURISTIČKIM AUTOBUSOM PREKO DIMITROVGRADA, SOFIJE, PLOVDIVA, SVILENGRADA I JEDRENA DO ISTANBULA SA KRAĆIM PAUZAMA RADI ODMORA.

DRUGI DAN: ISTANBUL

DOLAZAK U ISTANBUL U PREPODNEVNIM SATIMA. NAKON KRAĆEG ODMORA ODLAZAK NA PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA AUTOBUSOM. STARO GRADSKO JEZGRO: ATATURK BULEVAR, VALENSOV AKVADUKT, DŽAMIJA SULEJMANA VELIČANSTVENOG -,,SULEJMANIJA”, ZLATNI ROG, DŽAMIJA MEHMED PAŠE SOKOLOVIĆA, ,,PERA PALACE” HOTEL, TRG TAKSIM,BEŠIKTAŠ, DOLMABAHČE PALATA - POSLEDNJE SEDIŠTE SULTANA. PRELAZAK PREKO MOSTA NA BOSFORU U MALU AZIJU.

POVRATAK UZ OBALU BOSFORA PREKO GALATA MOSTA, ZATIM PORED EGIPATSKE PIJACE, STANICE ORIJENT EKSPRESA KENEDIJEVIM BULEVAROM OKO ISTORIJSKOG POLUOSTRVA U EVROPSKOM DELU ISTANBULA GDE SE NALAZI TOP KAPI PALATA, AJA SOFIJA, PLAVA DŽAMIJA, ANTIČKI HIPODROM, TEODOSIJEV OBELISK, KONSTANTINOV STUB...

POVRATAK U HOTEL. SLOBODNO VREME. NOĆENJE.

TREĆI  DAN: ISTANBUL 

DORUČAK. SLOBODAN DAN ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI ILI FAKULTATIVNI PROGRAM. * U 09:00 POLAZAK IZ HOTELA DO SULTANAHMETA. OBILAZAK MUZEJA SA LOKALNIM VODIČEM NA SRPSKOM JEZIKU: TOPKAPI PALATE - SEDIŠTE OSMANSKE IMPERIJE, AJA SOFIJE - NEKADA NAJVEĆE CRKVE SVETA, RAZGLEDANJE PLAVE DŽAMIJE - (SULTANAHMETOVE DŽAMIJE) I ANTIČKOG HIPODROMA – NEKADAŠNJEG SEDIŠTA VIZANTIJSKE MOĆI U GRADU. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNI OBILAZAK KAPALI ČARŠIJE ILI POVRATAK U HOTEL. U VEČERNJIM SATIMA FAKULTATIVNI ODLAZAK U NACIONALNI RESTORAN ,,GAR” - TURSKO VEČE. NOĆENJE.

ČET.DAN  ISTANBUL         

DORUČAK. SLOBODAN DAN ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI ILI FAKULTATIVNI PROGRAM:

* U 09:00 POLAZAK IZ HOTELA DO VASELJENSKE PATRIJARŠIJE KOJA SE NALAZI U DELU GRADA FENER. NAKON OBILASKA ODLAZAK NA KRSTARENJE BOSFOROM U PRATNJI LOKALNOG VODIČA.

TOKOM KRSTARANJA SE VIDE ZNAMENITOSTI KAO ŠTO SU: ZLATNI ROG , GALATA MOST, SULEJMANIJA DŽAMIJA, DOLMABAHČE PALATA,BEŠIKTAŠ,ORTOKOJ KVART, RUMENLI HISAR-ČUVENA VIZANTIJSKA TVRĐAVA, JEDI KULE(SEDAM KULA), DEVOJAČKA KULA, JILDIZ PALATA …

PO ZAVRŠETKU KRSTARENJA ODLAZAK DO TRGA TAKSIM U NOVOM EVROPSKOM DELU ISTANBULA GDE SE NALAZI PEŠAČKA ZONA-ULICA ISTIKLAL SA POZNATIM RADNJAMA, RESTORANIMA I GALATA KULA SA KOJE SE PRUŽA POGLED NA ZLATNI ROG I BOSFOR. SLOBODNO VREME ZA ŠOPING I ŠETNJU U OVOM DELU GRADA. INDIVIDUALNI POVRATAK U HOTEL ILI AUTOBUSOM U DOGOVORENO VREME.

* FAKULTATIVNI OBILAZAK DOLMABAHČE PALATE SA LOKALNIM VODIČEM NA SRPSKOM JEZIKU. PO ZAVRŠETKU OBILASKA ODLAZAK DO TRGA TAKSIM. INDIVIDUALNI POVRATAK U HOTEL. SLOBODNO VREME. NOĆENJE.

PETI DAN: 

DORUČAK. SLOBODAN DAN ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI ILI FAKULTATIVNI PROGRAM.

* U 10:00 POLAZAK IZ HOTELA DO NAJVIŠE ZGRADE U ISTANBULU ,,SAPPHIRE’’, VISOKE 236 METARA, SA KOJE SE PRUŽA NAJLEPŠI POGLED NA ISTANBUL, PROJEKCIJA 4D FILMA (SIMULATOR LETA HELIKOPTEROM IZNAD ISTANBULA). POVRATAK U HOTEL. SLOBODNO VREME. POLAZAK ZA SRBIJU U POPODNEVNIM SATIMA. VOŽNJA SA KRAĆIM PAUZAMA RADI ODMORA.

ŠESTI DAN   NIŠ 04.01.2020.               

DOLAZAK U NIŠ U RANIM JUTARNJIM SATIMA.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- VANLINIJSKI PREVOZ AUTOBUSOM NA DATOJ RELACIJI -VISOKOPODNI ILI DABLDEKER PROSEČNE UDOBNOSTI, AUDIO, VIDEO OPREMLJENOSTI, BEZ OBUHVAĆENIH USLUGA PIĆA, HRANE I DR.TOKOM PUTOVANJA 

- SMEŠTAJ U HOTELIMA  ,,DALAN “ 3*, NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM ( ŠVEDSKI STO ) U 1/2 SOBAMA 

- PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA 

- TROŠKOVI ORGANIZACIJE I VOĐSTVO PUTA

ARANŽMAN NE OBUHVATA:


- FAKULTATIVNI IZLETI 

- MEĐUNARODNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 

- OSTALI TROŠKOVI KOJI NISU PREDVIĐENI PROGRAMOM 

CENE FAKULATIVNIH IZLETA:

1. OBILAZAK TOPKAPI PALATE, AJA SOFIJE, PLAVE DŽAMIJE I ANTIČKOG HIPODROMA (MIN.20 OSOBA) = 40 EUR (TRANSFER + ULAZNICE+SLUŠALICE + LOKALNI VODIČ NA SRPSKOM JEZIKU)

TOPKAPI PALATA

ČUVENA PALATA OTOMANSKIH SULTANA OD XV-XIX VEKA KOJA SADRŽI BLAGO SULTANSKIH VLADARA KAO ŠTO SU JEDINSTVENE KOLEKCIJE KRISTALA, SREBRA, KINESKOG PORCELANA.

AJA SOFIJA

JEDAN OD NAJPOZNATIJIH HRAMOVA U SVETU, VIZANTIJSKA CRKVA IZ VI VEKA PRETVORENA U DŽAMIJU DANAS JE NAJPOSEĆENIJI MUZEJ U TURSKOJ I DEO SVETSKE KULTURNE BAŠTINE POD ZAŠTITOM UNESCO-A.

PLAVA DŽAMIJA

ILI SULTANAHMETOVA DŽAMIJA - JEDINA DŽAMIJA U TURSKOJ SA 6 MINARETA.

2. POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI , KRSTARENJE BOSFOROM – MIN ( 20 OSOBA) – 20 EUR

VASELJENSKA PATRIJARŠIJA - NAJSTARIJA USTANOVA VIZANTIJSKE CIVILIZACIJE KOJA JE POSTOJALA VIŠE OD 1500 GODINA

KRSTARENJE BOSFOROM PODRAZUMEVA VOŽNJU BRODOM PO BOSFORU GDE SE RAZGLEDA ISTANBUL UZ TUMAČENJE SVIH ZNAMENITOSTI OD STRANE LOKALNOG VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU.

3. OBILAZAK MUZEJA : DOLMABAHČE PALATA - ( MIN. 20 OSOBA ) - 25 EUR (TRANSFER + ULAZNICA +SLUŠALICE+ LOKALNI VODIČ NA SRPSKOM JEZIKU) PALATA DOLMABAHČE

RASKOŠNA PALATA NA OBALI BOSFORA SA 43 SALONA, 285 SOBA, 6 HAMAMA I HAREMOM , BILA JE REZIDENCIJA POSLEDNJIH ŠEST TURSKIH SULTANA / 1856.-1922. /.

4. TURSKO VEČE – 25 EUR

VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU UZ MUZIČKI PPROGRAM.

5. OBILAZAK ZGRADE ,,SAPPHIRE”-TRANSFER+ PROEKCIJA 4D FILMA “LET IZNAD ISTANBULA”(MIN 20 OSOBA) - 20 EUR

POPUSTI I DOPLATE:

- DOPLATA ZA 1/1 SOBU: HOTEL ,,DALAN”3*- 35 EU

- DECA OD 2 DO 12 GOD. U PRATNJI DVE ODRASLE OSOBE PLAĆAJU 70 EUR , IMAJU SEDIŠTE U AUTOBUSU I POMOĆNI LEŽAJ U 1/2 SOBI 


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE, U RATAMA ČEKOVIMA DO 15.04.2020.

NAPOMENE:

- U SLUČAJU NASTUPANJA OPRAVDANIH RAZLOGA I NEMOGUĆNOSTI SMEŠTAJA U ODABRANOM HOTELU, MOŽE DOĆI DO ZAMENE UGOVORENOG SMEŠTAJA ISTE ILI VEĆE KATEGORIZACIJE. 

- ORGANIZATOR PUTOVANJA NIJE OVLAŠĆEN I NE CENI VALJANOST PUTNIH I DRUGIH ISPRAVA. 

- PASOŠI DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE MORAJU IMATI ROK VAŽENJA MINIMUM 6 MESECI OD DANA ULASKA NA TERITORIJU ZEMLJE U KOJU PUTUJU. 

- ORGANIZATOR PUTOVANJA ZADRŽAVA PRAVO DA U SLUČAJU ZVANIČNE PROMENE NA MONETARNOM TRZIŠTU, KOJA UTIČE NA KALKULATIVNE ELEMENTE, PROMENI CENU ARANŽMANA. 

- ORGANIZATOR PUTOVANJA ZADRŽAVA PRAVO IZMENE PROGRAMA PUTOVANJA (REDOSLED POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU U ZAVISNOSTI OD OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI). 

- ORGANIZATOR NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA, DOBIJENIH OD STRANE ZAPOSLENIH U AGENCIJI KAO I ZAPOSLENIH OVLAŠĆENIH SUBAGENATA, KOJI NISU U SKLADU SA ELEMENTIMA ZAKLJUČENIH UGOVORA O PUTOVANJU. 

- SVAKA PROMENA PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA U TOKU PUTOVANJA, A UZ SAGLASNOST PREDSTAVNIKA AGENCIJE NE PREDSTAVLJA IZMENU UGOVORENOG PROGRAMA. 

- SVI PUTNICI PO PRIHVATANJU PROGRAMA OBAVEZNI SU DA SE UPOZNAJU SA UGOVORENIM PROGRAMOM PUTOVANJA, USLOVIMA PLAĆANJA, USLOVIMA PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA. 

- SVI PUTNICI PRE POLASKA NA PUT MORAJU SE UPOZNATI SA PROPISANIM PRAVILIMA PONAŠANJA ZEMLJE U KOJU PUTUJU. 

- ZA SVE FAKULTATIVE POTREBAN JE MINIMALNI BROJ UČESNIKA DA BI SE ISTI REALIZOVALI. 

- RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU PRAVI SE PO REDOSLEDU PRIJAVE.  PREDVIĐEN RASPORED PRIVREMENOG ZAUSTAVLJANJA NA SVAKIH 3 DO 4 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU. 

- MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA REALIZACIJU ARANŽMANA 40 OSOBA U SUPROTNOM POSLEDNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA PRE DATUMA POLASKA. 

- KOD PREVOZA AUTOBUSOM PUTNIK MOŽE PONETI 1 KOMAD PRTLJAGA PO OSOBI, UKUPNE TEŽINE DO 20 KG. U SLUČAJU PEKORAČENJA UKUPNE TEŽINE PRTLJAGA, PREVOZNIK ZADRŽAVA PRAVO NAPLATE VIŠKA PRTLJAGA 2 EUR PO KILOGRAMU, U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI,UKOLIKO IMA MESTA ZA DODATNI 

OTP 5/2017

OPIS HOTELA: 

HOTEL ,,DALAN” 3* - HOTEL SE NALAZI U KVARTU LALELI, NEKOLIKO MINUTA PEŠICE OD KAPALI ČARŠIJE. IMA APERITIV BAR I RESTORAN. DORUČAK ,,ŠVEDSKI STO”. http://www.dalanhotel.com/ SVE SOBE SU SA KUPATILOM,OPREMLJENE TELEFONOM,TELEVIZOROM, KLIMA UREĐAJEM, MINI BAROM I WIFI NTERNETOM.