Istanbul

Turska

ISTANBUL  predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, koji sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmernu moć sultana... Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu, ili Carigradu, ako Vam je draže.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI
08.04.-13.04.2020. Dalan 3* 109 €
Emge 3* 99 €

PROGRAM PUTOVANJA:

NIŠ-ISTANBUL 08.04.2020. 

POLAZAK IZ NIŠA SA PARKINGA KOD TEMPA U 17:00. Sreda VOŽNJA UDOBNIM TURISTIČKIM AUTOBUSOM PREKO DIMITROVGRADA, SOFIJE, PLOVDIVA, SVILENGRADA I JEDRENA DO ISTANBULA SA KRAĆIM PAZAMA RADI ODMORA. 

DRUGI DAN: ISTANBUL 09.04.2020

DOLAZAK U ISTANBUL U PREPODNEVNIM SATIMA. NAKON KRAĆEG ODMORA ODLAZAK NA PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA AUTOBUSOM. STARO GRADSKO JEZGRO: ATATURK BULEVAR, VALENSOV AKVADUKT, DŽAMIJA SULEJMANA VELIČANSTVENOG ,, SULEJMANIJA”, ZLATNI ROG, DŽAMIJA MEHMED PAŠE SOKOLOVIĆA, ,,PERA PALACE” HOTEL, TRG TAKSIM, BEŠIKTAŠ, DOLMABAHČE PALATA – POSLEDNJE SEDIŠTE SULTANA. PRELAZAK PREKO MOSTA NA BOSFORU U MALU AZIJU. POVRATAK UZ OBALU BOSFORA PREKO GALATA MOSTA, ZATIM PORED EGIPATSKE PIJACE, STANICE ORIJENT EKSPRESA KENEDIJEVIM BULEVAROM OKO ISTORIJSKOG POLUOSTRVA U EVROPSKOM DELU ISTANBULA GDE SE NALAZI TOPKAPI PALATA , AJA SOFIJA, PLAVA DŽAMIJA, ANTIČKI HIPODROM, TEODOSIJEV OBELISK, KONSTANTINOV STUB... POVRATAK U HOTEL. SLOBODNO VREME. NOĆENJE. 

TREĆI DAN: ISTANBUL 10.04.2020. 

DORUČAK. SLOBODAN DAN ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI ILI FAKULTATIVNI PROGRAM. * U 09:00 POLAZAK IZ HOTELA DO SULTANAHMETA I BAJAZITOVOG TRGA. OBILAZAK MUZEJA SA LOKALNIM VODIČEM NA SRPSKOM JEZIKU: TOPKAPI PALATE - SEDIŠTE OSMANSKE IMPERIJE, AJA SOFIJE - NEKADA NAJVEĆE CRKVE SVETA, RAZGLEDANJE PLAVE DŽAMIJE - (SULTAN AHMEDOVE DŽAMIJE) I ANTIČKOG HIPODROMA – NEKADAŠNJEG SEDIŠTA VIZANTIJSKE MOĆI U GRADU. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNI OBILAZAK KAPALI ČARŠIJE ILI POVRATAK U HOTEL. * U 20:30 POLAZAK IZ HOTELA NA FAKULTATIVNI ODLAZAK U NACIONALNI RESTORAN ,,GAR” – TURSKO VEČE. NOĆENJE.

 ČET. DAN: ISTANBUL 11.04.2020. 

DORUČAK. SLOBODAN DAN ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI ILI FAKULTATIVNI PROGRAM: * U 09:00 POLAZAK IZ HOTELA DO VASELJENSKE PATRIJARŠIJE KOJA SE NALAZI U DELU GRADA FENER. NAKON OBILASKA ODLAZAK NA KRSTARENJE BOSFOROM U PRATNJI LOKALNOG VODIČA. TOKOM KRSTARENJA SE VIDE ZNAMENITOSTI KAO ŠTO SU: ZLATNI ROG, GALATA MOST, SULEJMANIJA DŽAMIJA, DOLMABAHČE PALATA,BEŠIKTAŠ,ORTOKOJ KVART,RUMENLI HISAR-ČUVENA VIZANTIJSKA TVRĐAVA, JEDI KULE(SEDAM KULA), DEVOJAČKA KULA, JILDIZ PALATA … PO ZAVRŠETKU KRSTARENJA ODLAZAK DO TRGA TAKSIM U NOVOM EVROPSKOM DELU ISTANBULA GDE SE NALAZI PEŠAČKA ZONA-ULICA ISTIKLAL SA POZNATIM RADNJAMA, RESTORANIMA I GALATA KULA SA KOJE SE PRUŽA PRELEP POGLED NA ZLATNI ROG I BOSFOR. SLOBODNO VREME ZA ŠOPING I ŠETNJU U OVOM DELU GRADA. INDIVIDUALNI POVRATAK U HOTEL ILI AUTOBUSOM U DOGOVORENO VREME. * FAKULTATIVNI OBILAZAK DOLMABAHČE PALATE SA LOKALNIM VODIČEM NA SRPSKOM JEZIKU. PO ZAVRŠETKU OBILASKA ODLAZAK DO TRGA TAKSIM. INDIVIDUALNI POVRATAK U HOTEL. SLOBODNO VREME. NOĆENJE. 

PETI DAN: ISTANBUL-NIŠ 12.04.2020.

DORUČAK.*U 10:00 POLAZAK IZ HOTELA DO NAJVIŠE ZGRADE U ISTANBULU ,,SAPPHIRE’’ VISOKE 236 METARA, SA KOJE SE PRUŽA NAJLEPŠI POGLED NA ISTANBUL, PROJEKCIJA 4D FILMA (SIMULATOR LETA HELIKOPTEROM IZNAD ISTANBULA). POVRATAK U HOTEL. SLOBODNO VREME. * POLAZAK ZA SRBIJU U POPODNEVNIM SATIMA. 

ŠESTI DAN: NIŠ 13.04.2020. 

DOLAZAK U NIŠ U RANIM JUTARNJIM SATIMA.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- VANLINIJSKI PREVOZ AUTOBUSOM NA DATOJ RELACIJI 

-VISOKOPODNI ILI DABLDEKER PROSEČNE UDOBNOSTI, AUDIO, VIDEO OPREMLJENOSTI, BEZ OBUHVAĆENIH USLUGA PIĆA, HRANE I DR.TOKOM PUTOVANJA 

- SMEŠTAJ U HOTELU ,,DALAN” 3* I ,,EMGE” 3* NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM ( ŠVEDSKI STO ) U 1/2 SOBAMA 

- PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA 

- TROŠKOVI ORGANIZACIJE I VOĐSTVO PUTA

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- MEĐUNARODNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KOJE NIJE OBAVEZNO, ALI GA ORGANIZATOR PREPORUČUJE 

- OSTALI TROŠKOVI KOJI NISU PREDVIĐENI PROGRAMOM 

- FAKULTATIVNI IZLETI

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

OBILAZAK TOPKAPI PALATE, AJA SOFIJE, PLAVE DŽAMIJE I ANTIČKOG HIPODROMA (MIN.20 OSOBA) = 45 EUR (TRANSFER + ULAZNICE+SLUŠALICE + LOKALNI VODIČ NA SRPSKOM JEZIKU) 

TOPKAPI PALATA ČUVENA PALATA OTOMANSKIH SULTANA OD XV-XIX VEKA KOJA SADRŽI BLAGO SULTANSKIH VLADARA KAO ŠTO SU JEDINSTVENE KOLEKCIJE KRISTALA, SREBRA, KINESKOG PORCELANA. AJA SOFIJA JEDAN OD NAJPOZNATIJIH HRAMOVA U SVETU, VIZANTIJSKA CRKVA IZ VI VEKA PRETVORENA U DŽAMIJU DANAS JE NAJPOSEĆENIJI MUZEJ U TURSKOJ I DEO SVETSKE KULTURNE BAŠTINE POD ZAŠTITOM UNESCO-A. PLAVA DŽAMIJA ILI SULTANAHMETOVA DŽAMIJA - JEDINA DŽAMIJA U TURSKOJ SA 6 MINARETA. 

POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI , KRSTARENJE BOSFOROM – MIN ( 20 OSOBA) – 20 EUR 

VASELJENSKA PATRIJARŠIJA - NAJSTARIJA USTANOVA VIZANTIJSKE CIVILIZACIJE KOJA JE POSTOJALA VIŠE OD 1500 GODINA KRSTARENJE BOSFOROM PODRAZUMEVA VOŽNJU BRODOM PO BOSFORU GDE SE RAZGLEDA ISTANBUL UZ TUMAČENJE SVIH ZNAMENITOSTI OD STRANE LOKALNOG VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU. 

OBILAZAK MUZEJA : DOLMABAHČE PALATA - ( MIN. 20 OSOBA ) - 25 EUR (TRANSFER + ULAZNICA +SLUŠALICE+ LOKALNI VODIČ NA SRPSKOM JEZIKU) 

PALATA DOLMABAHČE RASKOŠNA PALATA NA OBALI BOSFORA SA 43 SALONA, 285 SOBA, 6 HAMAMA I HAREMOM , BILA JE REZIDENCIJA POSLEDNJIH ŠEST TURSKIH SULTANA / 1856.-1922. /. 

TURSKO VEČE – 25 EUR 

VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU UZ MUZIČKI PPROGRAM. 

OBILAZAK ZGRADE ,,SAPPHIRE”-TRANSFER+ PROEKCIJA 4D FILMA “LET IZNAD ISTANBULA”(MIN 20 OSOBA) - 20 EUR

POPUSTI I DOPLATE:

DOPLATA ZA 1/1 SOBU 35 EUR 

DECA OD 2 DO 12 GOD. U PRATNJI DVE ODRASLE OSOBE PLAĆAJU 70EUR , IMAJU SEDIŠTE U AUTOBUSU I POMOĆNI LEŽAJ U 1/2 SOBI

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE, U RATAMA DO 15.06.2020.

NAPOMENE:

U SLUČAJU NASTUPANJA OPRAVDANIH RAZLOGA I NEMOGUĆNOSTI SMEŠTAJA U ODABRANOM HOTELU, MOŽE DOĆI DO ZAMENE UGOVORENOG SMEŠTAJA ISTE ILI VEĆE KATEGORIZACIJE. 

ORGANIZATOR PUTOVANJA NIJE OVLAŠĆEN I NE CENI VALJANOST PUTNIH I DRUGIH ISPRAVA. 

PASOŠI DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE MORAJU IMATI ROK VAŽENJA MINIMUM 6 MESECI OD DANA ULASKA NA TERITORIJU ZEMLJE U KOJU PUTUJU. 

ORGANIZATOR PUTOVANJA ZADRŽAVA PRAVO DA U SLUČAJU ZVANIČNE PROMENE NA MONETARNOM TRZIŠTU, KOJA UTIČE NA KALKULATIVNE ELEMENTE, PROMENI CENU ARANŽMANA. 

ORGANIZATOR PUTOVANJA ZADRŽAVA PRAVO IZMENE PROGRAMA PUTOVANJA (REDOSLED POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU U ZAVISNOSTI OD OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI). 

ORGANIZATOR NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA, DOBIJENIH OD STRANE ZAPOSLENIH U AGENCIJI KAO I ZAPOSLENIH OVLAŠĆENIH SUBAGENATA, KOJI NISU U SKLADU SA ELEMENTIMA ZAKLJUČENIH UGOVORA O PUTOVANJU. 

SVAKA PROMENA PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA U TOKU PUTOVANJA, A UZ SAGLASNOST PREDSTAVNIKA AGENCIJE NE PREDSTAVLJA IZMENU UGOVORENOG PROGRAMA. 

SVI PUTNICI PO PRIHVATANJU PROGRAMA OBAVEZNI SU DA SE UPOZNAJU SA UGOVORENIM PROGRAMOM PUTOVANJA, USLOVIMA PLAĆANJA,USLOVIMA PUTNOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA. 

SVI PUTNICI PRE POLASKA NA PUT MORAJU SE UPOZNATI SA PROPISANIM PRAVILIMA PONAŠANJA ZEMLJE U KOJU PUTUJU. 

ZA SVE FAKULTATIVE POTREBAN JE MINIMALNI BROJ UČESNIKA DA BI SE ISTI REALIZOVALI. 

RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU PRAVI SE PO REDOSLEDU PRIJAVE

PREDVIĐEN RASPORED PRIVREMENOG ZAUSTAVLJANJA NA SVAKIH 3 DO 4 SATA VOŽNJE NA USPUTNIM STAJALIŠTIMA, A U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI KAPACITETA STAJALIŠTA I USLOVA NA PUTU. 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA REALIZACIJU ARANŽMANA 40 OSOBA U SUPROTNOM POSLEDNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA PRE DATUMA POLASKA. 

KOD PREVOZA AUTOBUSOM PUTNIK MOŽE PONETI 1 KOMAD PRTLJAGA PO OSOBI, UKUPNE TEŽINE DO 20 KG. U SLUČAJU PEKORAČENJA UKUPNE TEŽINE PRTLJAGA, PREVOZNIK ZADRŽAVA PRAVO NAPLATE VIŠKA PRTLJAGA 2 EUR PO KILOGRAMU, U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI,UKOLIKO IMA MESTA ZA DODATNI

OTP 5/2017

LOKACIJA I OPIS HOTELA: 

HOTEL ,,DALAN” 3* - HOTEL SE NALAZI U KVARTU LALELI, NEKOLIKO MINUTA PEŠICE OD KAPALI ČARŠIJE. IMA APERITIV BAR I RESTORAN. DORUČAK ,,ŠVEDSKI STO”. http://www.dalanhotel.com/ 

SVE SOBE SU SA KUPATILOM,OPREMLJENE TELEFONOM,TELEVIZOROM,KLIMA UREĐAJEM,MINI BAROM I WIFI NTERNETOM. 

HOTEL ,,EMGE“ 3* - HOTEL SE NALAZI U KVARTU LALELI, U BLIZINI KULTURNO-ISTORIJSKIH ZNAMENITOSTI ISTANBULA. IMA RESTORAN I BAR. SVAKA SOBA JE SA KUPATILOM T/WC, FENOM, SEFOM, KLIMOM, TV-OM, MINI BAROM, TELEFONOM I BEŽIČNIM INTERNETOM. DORUČAK ,,ŠVEDSKI STO”. http://hotel-emge.hotel-istanbul.net