Malme-Kopenhagen

švedska

MALME - KOPENHAGEN - HELSINGBORG - LUND


Malme – u Švedskoj, i glavni grad Danske – Kopenhagen, udaljeni su samo 25 kilomentra vodenom linijom. Ova dva grada povezuje Eresund most koji je kombinacija nadvodnog i podvodnog mosta.  

Eresund je veličanstveni most koji povezuje Švedsku i Dansku. Ovaj most je dugačak 8 km nadvodnom linijom, a onda se postaje tunel. Ovo je najduži kombinovani most za putni i železnički saobraćaj u Evropi.

Takođe, ovo je najduži most na svetu koji prelazi preko neke državne granice. Izgradnja mosta je počela 1995. godine, a most je svečano otvoren 2000. godine.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI
17.04.-20.04.2020. 3*  28.900 RSD SPECIJAL
32.900 RSD


*PROMO CENA VAŽI DO POPUNE KAPACITETA

PROGRAM PUTOVANJA:

PRVI DANNIŠ-MALME
17.04.2020Petak – Okupljanje grupe na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu u 16:15h. Let za Malme kompanijom Wizzair u 18:40h. Sletanje u Malme u 21:05h. Nakon pasoške i carinske kontrole idemo ka hotelu. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DRUGI DAN: MALME-KOPENHAGEN -MALME
18.04.2020. Subota – DoručakNakon doručka slobodno vreme ili fakultativni odlazak za Dansku. Odlazak do Danske prestonice – Kopenhagena. Vozićemo se preko čuvenog Oresundskog mosta, koji je ujedno i najveći most na svetu koji povezuje dve države. Nakon 40 min vožnje stižemo u Kopenhagen i razgledamo grad prvo iz autobusa, a nakon toga i pešaka. Obilazimo: statuu Male Sirene, Gradsku većnicu, zabavni park Tivoli (ulaznica nije uključena u cenu). Šetnju nastavljamo najpopularnijom ulicom u Kopenhagenu – Stroget. Dolazimo do luke Nyhavn, Nakon toga tačno u podne idemo do kraljevske palate Amalienborg, gde ćemo gledati smenu kraljevske straže. Nakon toga fakultativna vožnja brodićem danskim kanalima u trajanju od 1h. Slobodno vreme u Kopenhagenu do 18:00h. Povratak u hotel oko 19:00h. Slobodno veče u Malmeu. Noćenje.

TREĆI DAN: MALME-HELSINGBORG-LUND-MALME

19.04.2020.  Nedelja – Doručak.  Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili u 09:30h fakultativni odlazak za Helsingborg. Vožnja do Helsingborga kroz prelepe predele regije Skanija u trajanju od 1h. U Helsingborgu obilazimo crkvu Sv. Vasilija Velikog, a zatim idemo i do crkve Sv. Marije. Posle toga se penjemo na tvrđavu sa koje ćemo uživati u pogledu na Dansku i Oresundski moreuz. Slobodno vreme za kafu i za šetnju pored mora. Oko 13:30h put nastavljamo ka Lundu. Lund je poznati univerzitetski grad u Skandinaviji. Prolazimo kroz univerzitetski deo grada i dolazimo do samog centra. Odlazimo do muzeja Kulturen (ulaznica uračunata u cenu izleta) gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa švedskom kulturom i načinom življenja od srednjeg pa sve do 20. veka. Polazak za Malme oko 17h. Slobodno vreme u gradu ili povratak u hotel. Noćenje.

ČETVRTI DAN: MALME – NIŠ
20.04.2020. Ponedeljak –  
Doručak. U 09:00h polazak autobusom u obilazak Malmea. Obilazimo stari deo i nastavljamo preko kanala u novi deo Malmea koji se nalazi u delu grada Vestra Hamnen. Pravimo pauzu za fotografisanje ispred Turning Torsa, koji je i simbol grada. Dolazak do Gustav Adolf trga, odakle nastavljamo obilazak grada pešaka. Idemo do malog trga (Lilla torg), zatim do Velikog Trga (Stortorget) i na kraju do crkve Sv. Petra. Slobodno vreme u gradu do 13:00h. Transfer grupe do aerodroma. Let za Niš u 15:50h. Dolazak u Niš u 18:10h. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Avio prevoz na relaciji NIŠ-MALME-NIŠ kompanijom “WIZZAIR”. Sa uračunatim  2 komada ručnog prtljaga sledećih dimenzija:
40X30X20 cm i 55X40X23 cm (do 10kg).
– Smeštaj u Hotelu sa 3* u Malmeu na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/2+1sobama.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Međunarodno zdravstveno osiguranje koje nije obavezno, ali ga organizator preporučuje, u ovom slučaju “GENERALI”.
– Povratni transfer od aerodroma u Malmeu do hotela 25€. Plaća se na licu mesta vodiču.
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
– Fakultativni izleti.

POPUSTI I DOPLATE:

  • Doplata za 1/1 sobu 6.500 RSD        
  • Deca od 2 do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 29.000 RSD, imaju sedište u avionu i pomoćni ležaj u 1/2 sobi.
  • Za treću odraslu osobu u 1/2 +1 sobi,  cena se umanjuje za 1.000 rsd i ta osoba ima pomoćni ležaj na rasklapanje.

    

OPIS FAKULATIVNIH IZLETA:

Kopenhagen - 55€ odrasli  / 45€ deca do 12 godina 

Helsingborg i Lund– 40 € odrasli / 30€ deca do 12 godina (sa ulaznicom za muzej na otvorenom “Kulturen”)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:


Način plaćanja:sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Dinamika plaćanja aranžmana:

40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja

NAPOMENE: 

U slučaju nastupanja opravdanih razloga I nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja iste ili veće kategorizacije.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana ulaska na teritoriju zemlje u koju putuju. 

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju zvanične promene na monetarnom tržištu, koja utiče na kalkulativne elemente, promeni cenu aranžmana.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih saržaja u program u zavisnosti od objektivnih okolnosti)  

Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o program putovanja, dobijenih od strane zaposlenih u agenciji kao I zaposlenog ovlašćenog subagenta, koji nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.

Svaka promena programa putovanja od strane putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.

Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putno zdravstvenog osiguranja I Opštim Uslovima Putovanja organizatora.

Svi punici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 15 osoba, u suprotnom poslednji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

Agencija vrši prodaju aviokarata na letu WIZZAIR  iz Niša. U cenu je uračunata aviokarta, i 2 komada  ručnog prtljaga .

Uplatom aranžmana i kupovinom aviokarte preko organizatora putovanja, u cenu je uključen trošak smeštaja, transfera i troškove prvog slobodnog alternativnog leta. Ovim organizator preuzima punu odgovornost u slučaju otkazivanja leta iz Malmea,  bez obzira na postupak aviokompanije u tom slučaju (koji može biti veoma različit, zavisno od razloga otkazivanja leta) obezbedjuje u najkraćem roku: transfer aerodrom- hotel- aerodrom, dalje nužan hotelski smeštaj  i organizaciju povratka putnika narednim slobodnim letom, shodno slobodnim mestima na letu iste ili drugih aviokompanija.

Ako putnik sam kupuje kartu i ukoliko dođe do otkaza ili dužeg odlaganja leta od strane aviokompanije, organizator nema obavezu zbrinjavanja (transfera, hotelskog smeštaja i organizacije povratka), već taj klijent refundacije i zbrinjavanje u inostranstvu mora potraživati direktno od aviokompanije gde je izvršio uplatu.

Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije prilikom rezervacije. U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu.

OTP 4/2015

LOKACIJA I OPIS HOTELA: 

Hotel se nalazi u širem centru grada. Sve sobe poseduju kupatilo, TV, WiFi mrežu. Usluga u hotelu je na bazi švedskog stola. Agencija sarađuje sa “GOODMORNING+” hotelom koji se nalazi odmah pored stadiona fudbalskog kluba Malme i blizu tržnog centra “Mobilia”.