Madrid

Španija

MADRID - TOLEDO - SEGOVIA 

Termin putovanja 29.04.-03.05.2020.

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.  

Preuzmi PDF

OVA PONUDA NIJE AKTUELNA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (sreda, 29. april 2020) BEOGRAD – MADRID 

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 15:00h. Direktan let za Madrid u 17:00h, let JU 574. Dolazak u Madrid u 20:15h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje. 

2. dan (četvrtak, 30. april 2020) MADRID 

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan (petak, 1. maj 2020) MADRID 

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje. 

4. dan (subota, 2. maj 2020) MADRID 

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka...Povratak u Madrid. Noćenje. 

5. dan (nedelja, 3. maj 2020.) MADRID – BEOGRAD 

Doručak. Transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd na liniji JU 571 u 10:00h. Dolazak u Beograd u 12:55h.

ARANŽMAN OBUHVATA:

• Aerodromske takse 116€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
• Avio prevoz na relaciji Beograd–Madrid–Beograd kompanijom Air Serbia
• Transfer aerodrom–hotel–aerodrom • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
• Panoramsko razgledanje grada
• Usluge vodiča na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• Fakultativni izleti
• Putno zdravstveno osiguranje

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

Toledo - cena izleta: 69 € 

Segovija - cena izleta: 60 € 

Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a pladanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi. 

Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za 1/1 sobu 200€

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

- Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

- Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:

NAPOMENE 

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. 

● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijerajavnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno 

OTP 94/2020

LOKACIJA I OPIS HOTELA: 

STERLING ***, www.hotelsterlingmadrid.com
Hotel se nalazi u centru Madridu, u neposrednoj blizini ulice Gran Via, udaljen nekoliko minuta hoda od popularnog trga Puerta del Sol. U blizini hotela se nalazi stanica autobusa kao i metro stanice (Noviciado i Santo Domingo).  Sobe imaju kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar (uz doplatu), sef, internet konekciju.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije