Madrid

Španija

Madrid – Toledo – Segovia Region (Madrid sa okolinom) se sa oko 5 miliona stanovnika ubraja u najveće evropske metropole. Sam grad Madrid (bez predgrađa) je sa svojih 3,1 milion stanovnika, posle Londona i Berlina, treći najveći grad u Evropskoj uniji. 

 

Preuzmi PDF

Ova ponuda trenutno nije aktuelna...

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1. petak, 08.11./ MADRID
Let iz Niša ili Beograda sa presedanjem, ili transfer grupe do aerodorma u Sofiji/Budimpešti/Temišvaru. Direktan let za Madrid u 16.35h. Sletanje u Madrid, u 19.30h. Po sletanju, transfer ka hotelu i kraće večernje panoramsko razgledanje užeg centra Madrida za prvo upoznavanje sa gradom- Madrid I. Pauza za osveženje u gradu, uz moguću posetu nekom od madridskih barova uz čašu dobrog španskog vina.Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2. subota, 09.11./  MADRID
Doručak. Slobodan dan u Madridu ili fakultativni poludnevni razgled grada – metroom, gradskim autobusom i pešaka:  Španski trg sa kamenim spomenikom posvećen Migelu de Servantesu, Gran Via poznat i kao Brodvej Madrida, Kalje Major bivša glavna gradska ulica, Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, Trg CibelijeKapija Alkala (Plaza de la Independencia). Slobodno popodne za individualno razgledanje.  Casa de Campo ili poseta muzeju Prado(Museo del Prado) sa kolekcijom preko 7.000 slika, ili obilazak muzeja kraljice Sofije, gde možete videti jedno od najvažnijih remek dela Pabla Pikasa, sliku Gernika… Ili više volite fudbal? Onda svakako preporučujemo posetu španskoj sportskoj svetinji – muzeju Real Madrid i Santjago Bernabeu stadionu.  Individualni povratak u hotel.  Noćenje.

 DAN 3. nedelja , 10.11/ MADRID-SEGOVIA
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili odlazak na poludnevni izlet u Segoviu, koja je jedan od najzačajnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. veku voda dopremana u grad. Poseta dvorcu Alkazar (ulaznice se posebno naplaćuju), rezidenciji kraljeva Kastilje, smeštenom na grebenu na ušću dve reke koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju. Popodne povratak u centar Madrida. Slobodno vreme u gradu.  Noćenje

DAN 4. ponedeljak, 11.11./ MADRID- TOLEDO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili fakultativni poludnevni izlet za Toledo. Vožnja kroz Kastilju, kroz predivne pejzaže, koje opisuje Servantes u „Don Kihotu”. Dolazak u Toledo, koji važi za jedan od najlepših gradova zemlje, čuven i  po tome što je u njemu živeo čuveni španski slikar– El Greko, koji je po slikama se vidi, bio jako zaljubljen u Toledo. Šetnja uskim krivudavim ulicama, razgledanje spolja katedrale (Catedral de Toledo), u kojoj se nalaze El Grekova platna, do sinagoge Santa Maria la Blanka,  razgledanje spolja Crkve Sv. Tome sa El Grekovim remek delom „Sahrana Grofa od Orgaza“. Slobodno vreme u Segoviji do 15:00h. Povratak u Madrid U 16.30h, transfer do aerodroma. Direktan let za Sofiju/Budimpeštu/Temišvar  ili let za Beograd i Niš sa presedanjem. Po sletanju transfer do Beograda, Niša (i ostalih gradova zavisno od broja putnika). Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

* Avioprevoz  kompanijama Wizzair ili Ryanaiar

* dozvoljeni prtljag do 10 kg dimenzija 55x40x20 cm (dimenzije kompanije Ryanair ili Wizzair),

* smeštaj u hotelu sa minimum 3*  u 1/2 ili 1/2+1 sobama sa TWC, u širem centru ili periferiji Madrida,

* transfer aerodrom – hotel u Madridu- aerodrom, i prvo večernje informativno panoramsko razgledanje centra grada,

* usluge stručnog vodiča, pratioca grupe tokom realizacije programa i planiranih razgledanja,

* transfer do aerodroma

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplate za troškove izleta, i ulaznica,

* međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* doplate za prtljag (po cenovniku aviokompanije, Ryanair ili Wizzair),

POPUSTI I DOPLATE:

Doplate na avio letu (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje, posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge –doplata za 1/1 sobu je 130€.

FAKULTATIVNI IZLETI:

-Madrid, pešačka tura – oko 15€, 

-Toledo 55€, Segovia oko 60€. 

Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.
Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.
Napominjemo da su cene promenjiljve (!), i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Cena uključuje prevoz (autobuski, a u slučaju manje grupe putnika minibus ili organizovani prevoz vozom), kompletnu organizaciju izleta, usluge stručnog vodiča, razgledanje znamenitosti spolja bez ulaznica (osim ako nije drugačije navedeno).

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski deo), gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju). može se platiti na mesečne rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije, s tim da se pre puta mora isplatiti 60% a posle puta maksimalno 40%.
Uvećanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih troškova.

NAPOMENA:

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost.  Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

Potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Španiji, i  da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Španije i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Španiji.

Program rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta.

Obavezno blagovremeno proveriti u agenciji regulative vezane za dozvoljeni prtljag (dimenzija, težina, sadržaj),

preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OTP 254/2010

LOKACIJA I OPIS HOTELA: 

Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje  je u nastavku.

Hoteli su sa minimum 3* ili 4* u širem centru ili periferiji Madrida, dobro povezan gradskim prevozom sa centrom grada.

Organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti, goste smesti u hotel sličan po kvalitetu i lokaciji.

Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj).