Andaluzija

Španija

Kordoba – Sevilja – Granada—Malaga – Ronda – Marbelja Andaluzija je najjužnija autonomna zajednica Kraljevine Španije. Najpopularnija je i druga po veličin autonomna zajednica u Španiji. autonomna zajednica Andaluzija je zvanično priznata kao jedna od španskih nacionalnosti. Teritorija je podijeljena na osam pokrajina: Almerija, Kadiz, Kordoba, Granada, Uelva, Haen, Malaga i Sevilja. Glavni grad pokrajine je Sevilja. 

 

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI SPECIJALNA PONUDA
 29.09.-03.10.2020 3* 29.900 RSD 28.900 RSD
 + CENA AVIO KARTE U TRENUTKU REZERVACIJE, OKVIRNA CENA AVIO KARTE JE 23.900 rsd
PROMO CENA VAŽI DO POPUNE KAPACITETA

PROGRAM PUTOVANJA:

  1. dan NIŠ-SOFIJA-MALAGA-TOREMOLINOS

29.09.2020. Utorak – Polazak iz Niša ka Sofiji oko 07:00h, putovanje autoputem do graničnog prelaza Gradina. Dolazak u Sofiju oko 12:00h prijava na let za Malagu. Let kompanijom “WIZZAIR” u 14:00h. Sletanje u Malagu u 16:55h. Sledi panoramsko razgledanje grada. Transfer do Toremolinosa. Smeštaj u hotel. Noćenje.

  1. dan TOREMOLINOS-GRANADA-TOREMOLINOS

30.09.2020. Sreda – Doručak. Slobodno vreme u Toremolinosu ili fakultativni izlet za Granadu I Alhambru. Panoramsko razgledanje Granade, poseta Alhambri. Granada je univerzitetski grad koji se nalazi u podnožju planina Siera Nevada, na ušću četiri reke. Poznata je po građevinama koja datiraju iz srednjeg veka, a nastale su pod uticajem mavarskih vladara i dinastija. Posebno je poznata tvrđava Alhambra koja se nalazi na brdu iznad grada i predstavlja kompleks kraljevskih palata. Nakon obilaska, povratak u Malagu. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Flamenko veče. Noćenje.

  1. dan TOREMOLINOS-SEVILJA-TOREMOLINOS

01.10.2020. Četvrtak – Doručak. Slobodno vreme u Toremolinosu ili fakultativni izlet za Sevilju. Sevilja je grad koride koji je udaljen oko 200km od Toremolinosa. Sevilja je grad najstrastvenijeg flamenka. Ona je i rodni grad Don Žuana, kao i mesto gde se odvija radnja opere Karmen. U Sevilji je nastao i čuveni hit Makarena, jednostavno, sve vrvi od života, ljubavi i umetnosti. Ona je grad koji istovremeno živi i u prošlosti i u sadašnjosti. Obilazak grada sa vodičem: gradska katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana, Alkazar – stara mavarska palata, Zlatna kula, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. Veka. Katedrala u Sevilji je najveća srednjevekovna i gotska katedrala čija je unutrašnjost bogato ukrašena zlatom. Povratak u Toremolinos u kasnim večernjim satima. Noćenje.

  1. dan TOREMOLINOS-KORDOBA-TOREMOLINOS

02.10.2020. Petak – Doručak, Slobodno vreme u Toremolinosu ili fakultativni izlet za Kordobu. Kordoba je grad koji je udaljen oko 170km od Toremolinosa.  Po dolasku, šetnja starim delom grada i razgledanje sa vodičem: stari most, kapija grada, jevrejska četvrt, Ova četvrt je najpoznatiji deo istorijskog jezgra Kordobe koju je UNESCO proglasio 1984. godine svetskom baštinom. Šetajući uskim ulicama imaćete utisak da se nalazite u nekom drugom vremenu. Kao da je svet stao, a da ste se vi vratili u prošlost. Kordoba je grad I  čuvenog slikara Hulija Romera. Slobodno vreme za šetnju Kordobom. Povratak u Toremolinos u večernjim satima. Noćenje.

  1. dan TOREMOLINOS-MARBELJA-RONDA-SOFIJA-NIŠ

03.10.2020. Subota – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Marbelju i Rondu.  Marbelja je mesto gde letuju poznate ličnosti iz cele Evrope i jedno od najpoznatijih letovališta u ovom delu Evrope. Šetnja Marbeljom i pauza za kafu. Polazak ka Rondi. Ronda se nalazi na visini od oko 750m nadmorske visine i poznata je po praistorijskim crtežima na stenama, Rimskom mostu koji povezuje usek koji je napravila reka Guadalevin koja protiče kroz mesto. U Rondi se nalazi najstarija korida u Španiji koja je izgrađena 1784. godine. Korida je izgrađena na trgu Plaza de Toros. Ronda je privlačila veliki broj umetnika (Ernest Hemingvej, Orson Vels. Rondu je voleo i austrijski pesnik Rajner Maria Rilke, a Madona je u njemu snimila spot za pesmu Take a bow. Oko 14:00h polazak ka Malagi. Čekiranje na let za Sofiju. Let za Sofiju u 17:30h kompanijom “WIZZAIR”. Dolazak u Sofiju u 21:55h. Transfer do Niša i ostalih gradova. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni transfer autobusom ili minibusom  na relaciji Niš-Sofija-Niš.
– Povratni transfer od aerodroma u Malagi do hotela u Toremolinosu.
– Smeštaj u Hotelu sa 3* ili 4* u Toremolinosu na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/2+1sobama.
– Razgledanje Malage prvog dana boravka.
– Troškovi organizacije i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Avio prevoz na relaciji SOFIJA-MALAGA-SOFIJA kompanijom “WIZZAIR”. Uz osnovnu kartu ide 1 komad ručnog prtljaga sledećih dimenzija: 40X30X20 cm
– Moguće su doplate i za veći prtljag: * kabinski prtljag (do 10kg), dimenzija 55X40X23 cm – 4.700rsd po osobi; čekirani prtljag (do 20kg) – 7.300 rsd po osobi.
– Međunarodno zdravstveno osiguranje u ovom slučaju “GENERALI” – 714 rsd  po osobi.
– Doplate za transfer iz drugih gradova do Niša.

(Beograd 3.000 rsd, Batočina, Bor, Zaječar, 2.400 rsd, Paraćin, Ćuprija, Jagodina, Knjaževac 2.000 rsd, Prokuplje, Leskovac 1.800 rsd)
– Fakultativni izleti.
– Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

– Granada i Alhambra 70€
– Sevilja – 50€
– Kordoba – 45€
– Marbelja I Ronda – 50€
– Flamenko veče – 40€

*Paket svih izleta je sa popustom 240€ !!!

Za sve fakultativne izlete je obavezna prijava u agenciji najkasnije do 01.09.2020.

POPUSTI I DOPLATE:

– Doplata za 1/1 sobu 25.000 RSD

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI:

Transfer do aerodorma u Budimpešti i povratno, je  uračunat u cenu iz Beograda.  Prevoz se obavlja modernim turističkim autobusom (18 – 57 mesta, zavisno od broja putnika) iz Beograda do Budimpešte i povratno. Postoji mogućnost organizovanog transfera i iz Niša, Čačka, Kraljeva, Kruševca, Vranja,Bora, Zaječara uz doplatu (cena za ovaj dodatni transfer biće poznata po formiranju grupe).

Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa.
Minimum za realizaciju fakultativnih aktivnosti je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih za fakultativni izlet, organizator može ponuditi klijentima korigovanu cenu ili organizovati transfere javnim gradskim prevozom (voz, metro, medjugradski autobus) uz istu ili korigovanu cenu. Klijent nije u obavezi da prihvati korekciju organizacije izleta i korigovanu cenu. Cena izleta podrazumeva prevoz, usluge stručnog vodiča, turističku organizaciju i panoramska razgledanja lokaliteta i objekata (spolja, bez obezbedjenog ulaska, osim ako nije drugačije naglašeno). Moguća je doplata za ulazak u muzeje, arheološke lokalitete i slično, zavisno od izleta.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

– 40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre puta.
– Mogućnost plaćanja na rate čekovima ili putem administrativne zabrane do 15.12.2020.

OPŠTE NAPOMENE:

U slučaju nastupanja opravdanih razloga I nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja iste ili veće kategorizacije.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka u Srbiju.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju zvanične promene na monetarnom tržištu, koja utiče na kalkulativne elemente, promeni cenu aranžmana.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih saržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti)

Svaka promena programa putovanja od strane putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.

Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putno zdravstvenog osiguranja I Opštim Uslovima Putovanja organizatora.

Svi punici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju.

Minimum prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana je 20 osoba, u suprotnom poslednji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska.

Agencija vrši prodaju aviokarata na letu WIZZAIR iz Sofije. U cenu je uračunata aviokarta i 1 komad ručnog prtljaga .

Uplatom aranžmana i kupovinom aviokarte preko organizatora putovanja, u cenu je uključen trošak smeštaja, transfera i troškove prvog slobodnog alternativnog leta.

Ako putnik sam kupuje kartu i ukoliko dođe do otkaza ili dužeg odlaganja leta od strane aviokompanije, organizator nema obavezu zbrinjavanja (transfera, hotelskog smeštaja i organizacije povratka), već taj klijent refundacije i zbrinjavanje u inostranstvu mora potraživati direktno od aviokompanije gde je izvršio uplatu.

Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije prilikom rezervacije. U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu.

Avio kompanija u slučaju otkaza ili u slučaju promene imena, zadržava visok procenat iznosa aviokarte .

OTP 4/2015

LOKACIJA I OPIS HOTELA: 

Hoteli su sa minimum 3* u Toremolinosu, odnosno u regiji Costa del Sol. Svi hoteli su dobro povezan javnim gradskim prevozom sa centrom Malage. Smeštaj je u 1/2 ili 1/2+1 sobama,  svaka soba ima sopstveno kupatilo. Doručak se služi na bazi švedskog stola, WiFI mreža je dostupna, ali „Maestro travel“ ne može da garantuje kvalitet mreže i dostupnost u svim delovima hotela. „Maestro travel“ ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.