Ljubljana

Slovenija

DAN ŽENA - 06.03.-10.03.2020

LJUBLJANA   Grad se nalazi u centralnom delu Slovenije, u Ljubljanskoj kotlini, između Alpa i Jadranskog mora, na reci Ljubljanici približno 10 km od njenog ušća u Savu.

Ljubljana je kulturni, naučni, ekonomski, politički i administrativni centar Slovenije. Grad je podeljen u nekoliko kvartova, bivših opština, od koje su najveće Šiška, Bežigrad, Vič, Moste-Polje i Centar. Simbol grada je Ljubljanski zmaj.


Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

CENA PO OSOBI BEOGRAD JAGPODINA / BATOČINA NIŠ / POJATE LESKOVAC / PROKUPLJE
1/2, 1/3, 1/4 99 € 105 € 109 € 115 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan petak 06.03. Niš-Ljubljana –  polazak iz Niša sa parkinga kod Tempa u večernjim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije, sa usputnim pauzama.

2.dan subota 07.03. Ljubljana – Dolazak u Ljubljanu. Obilazak istorijskog centra grada: Prešernov trg, spomenik France Prešerna, Franjevačka crkva, Tromostovlje, remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća, Zmajev most simbol Ljubljane… Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak na brdu iznad grada. Slobodno za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan nedelja 08.03. Ljubljana – Postojnska jama – Trst – Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Postojnske jame-jedne od najvećih i najpoznatijih pećina u Evropi. Pećina krije jedinstven podzemni  svet  endema  kao što je čuvena  “čovečija ribica”. Obilazak pećine jedinstvenim turističkim vozićem uz mogućnost fotografisanja reliktnog pećinskog nakita, koji će vas impresinorati svojom neponovljivošću. Nakon obilaska Postojinske jame polazak za Trst. Odmah po dolasku u Trst krećemo u panoramsko razgledanje centra grada: palata Gopčević, Kanal Grande sa Ponte Rosom, srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona, trg Ujedinjenja, palata Prefekture…Nakon obilaska Trsta povratak u Ljubljanu. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan ponedeljak 09.03. Ljubljana – Klagenfurt – Bled - Doručak. Fakultativni izlet: odlazak do Klagenfurta u austrijskoj pokrajini Koruška. Po dolasku, sledi kraće razgledanje grada: Teatar, Koruški Parlament – Landeshaus, Stari trg sa Gradskom kućom, Novi trg sa fontanom zmaja,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i mogućnost šopinga u tržnom centru „City Arkaden“. Nakon obilaska Klagenfurta polazak ka Bledu.. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Mogućnost organizovanja (fakultativno) mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na Bledskom ostrvu uz čudesno pripovedanje legendi…Povratak za Srbiju preko Ljubljane.

4.dan utorak 10.03. Dolazak u Niš u jutarnjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz udobnim turističkim autobusom,

- smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom,

- usluga turističkog vodiča,

- panoramsko razgledanje grada,
- organizacioni troškovi.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

-Individualne troškove putnika,

-Boravišnu taksu, plaća se u hotelu.

-fakultativne izlete:
izlet Bled i Klagenfurt – 20€ po osobi,
izlet Postojinska jama i Trst – 20€ po osobi,
kod vodiča se doplaćuje ulaznica za Postojnsku jamu 25€

 POPUSTI I DOPLATE:

Deca od 2-10god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe (imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj).
Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ na cenu iz Niša po osobi.

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

FAKULTATIVNI IZLETI:

-izlet Bled i Klagenfurt – 20€ po osobi,
-izlet Postojinska jama i Trst – 20€ po osobi,
-kod vodiča se doplaćuje ulaznica za Postojnsku jamu 25€ 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.
- 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije , ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesecne rate.

NAPOMENE:

za putovanje u Sloveniju je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu , agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.
VAŽNO: Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU. Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50 osoba. Agencija zadržava pravo spajanja grupa sa drugim organizatorima putovanja. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

OTP 2/2019

LOKACIJA I OPIS HOTELA: