Krakov

Poljska

KRAKOV - AUŠVIC / BIRKENAU - RUDNIK SOLI VIELIČKA  -Krakov se nalazi nad rekom Vislom. U prošlosti Krakov je bio prestonica Poljske. Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Grad predstavlja saobraćajni čvor, u njemu se ukrštaju važni međunarodni i regionalni putevi kao i železničke pruge. U blizini grada se nalazi i međunarodni aerodrom. Krakov je jedan od najvažnijih kulturnih centara Poljske, mnogi ga smatraju za kulturnu prestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svetske kulturne baštine. Svaki dan Krakov poseti između tri i četiri miliona turista. U Krakovu se nalazi 28 muzeja sa Narodnim muzejem na čelu, u kome se nalaze brojne kolekcije poljskog i svetskog slikarstva. Sem toga u Krakovu je i sedište Krakovske Filharmonije. 

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA POOSOBI SPECIJALNA CENA
USKRS: 16.04 -20.04.2020. U centru 3* 129 € 119 €
Van centra 3* 109 € 99 €
PRVI MAJ: 30.04-04.05.2020. U centru 3* 129 € 119 €
Van centra 3* 109 € 99 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja.

*SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) i ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) – DOPLATA 20 €;
KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) - DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: Polazak je sa parkinga kod Lokomotive

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

PROGRAM PUTOVANJA:


1. Dan Beograd – Krakov
Polazak iz Beograda u 19:00h sa BAS-ove autobuske stanice. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.
2. Dan Krakov
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Razgledanje kraljevskog grada i nekadašnje prestonice Poljske: Stari grad, tvrđava Vavel, katedrala, glavni gradski trg Rinek sa paviljonom Sukienice i Marijackom crkvom, kraljevski put, crkva Svetog Petra i Pavla, Jevrejska četvrt Kazimierc... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3. Dan Krakov – Rudnik soli Vielička
Doručak. Slobodno vreme u Krakovu ili fakultativni izlet u Vieličku, jedan od najstarijih rudnika soli u Evropi. Razgledanje rudnika koji ima preko milion poseta godišnje i predstavlja jednu od svetskih atrakcija. Fascinantno zdanje ispod zemlje je iz 12.veka, poznat je kao najstariji i najveći muzej rudarstva na svetu, sa svojim čuvenim skulpturama od soli, podzemnim jezerima i dvoranama, od kojih je najpoznatija kapela Sv. Kinge na dubini 115 metara ispod zemlje. Nakon obilaska, povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.
4. Dan Krakov – Aušvic / Birkenau
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Aušvic. U prepodnevnim časovima, odlazak u jedan od najznačajnih simbola svetske istorije, obilazak Aušvica, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke. Povratak u Krakov. Polazak za Srbiju u večernjim časovima.
5. Dan Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima), 

- dva noćenja sa doručkom (švedski sto) u Krakovu u hotelu sa 3*,

- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,

- razgledanja i obilaske prema programu,

- usluge pratioca grupe, 

- agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- fakultativne programe (obavezno prijavljivanje u agenciji zbog obavezne ranije rezervacije za grupe)

- individualne troškove,

- međunarodno zdravstveno osiguranje.

-peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu – 50 dinara po osobi (plaća se u agenciji)

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,

- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5 €,

-doplata za 1/1 sobu - 50 €,

- putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 €.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: 

(deca 2-12 godina ostvaruju popust):

- Aušvic – 25 €,

- Rudnik soli Vielička – 35€ odrasli /30 € deca od 4 do 12godina i studenti do 26 godina –isključivo uz važecu ID studentsku karticu.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta 25 putnika.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.06.2020.godine za polazak u martu; do 20.08.2020.godine (za polaske u aprilu i maju)
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem administrativne zabrane,
4) Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa ),

NAPOMENA:

NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010. 

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika.

OTP 80/2020 kategorija A 40 

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:

HOTEL U CENTRU:
Hotel Wyspianski 3* - se nalazi u samom centru Krakova. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon i internet priključak. Više informacija o hotelu na www.hotel-wyspianski.pl
Hotel Vienna House Easy 3* - Bivsi hotel Chopin, sada nosi novo ime Vienna House Easy, nalazi na oko 1700m od starog grada. Svaka soba poseduje kupatilo, fen,TV, sef, WI-Fi..Vise informacija o hotelu na: http://viennahouse.com/pl/easy-cracow/hotel/w-skrocie.htlm
Basztowy Aparthotel – nalazi se u samom centru Krakova pored hotela Polonia kome i pripada. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, Wi-fi. Doručak se poslužuje u hotelu Polonia. Više informacija o hotelu na: www.hotel-polonia.com.pl/aparthotel-basztowa/hotel

HOTEL VAN CENTRA:
Hotel City SM Bussines and Spa 3* - se nalazi na oko 6km od centra grada. Poseduje besplatan parking, kao i bazen i velnes centar koji se mogu koristiti isključivo uz doplatu na licu mesta. Svaka soba ima kupatilo, TV, telefon i WI-Fi . Više informacija o hotelu na: https://www.hotelcity.pl/en/
Hotel Ibis Budget Bronowice 1*- . Poseduje parking. Svaka soba ima kupatilo, TV, WI-Fi . Više informacija o hotelu na: https://all.accor.com/hotel/6605/index.en.shtml?dateIn=&nights=&compositions=1&stayplus=false#section-rooms

Kalkulacija je rađena za najmanje 65 putnika.