Velika Evropska Tura

Nemačka

6 DRAŽAVA - 12 GRADOVA
NEMAČKA-BELGIJA-HOLANDIJA-LUKSEMBURG-FRANCUSKA-AUSTRIJA
REGENZBURG-NINBERG-FRANKFURT-KELN-ANTVERPEN-BRISEL-BRIŽ-GENT-AMSTERDAM-LUKSEMBURG-STRAZBUR-SALCBURG

Preuzmi PDF

OVA PONUDA NIJE AKTUELNA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Polazak iz Novog Sada u 18:15h ispred železničke stanice, kod

lokomotive. Nodna vožnja kroz Mađarsku, Austriju i Nemačku do Regenzburga.

2. dan REGENZBURG – NIRNBERG Dolazak u jutarnjim satima u Regenzburg, grad na Dunavu, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova

Nemačke. Obilazak centra grada peške koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, gde se mogu videti kameni most (najstariji kameni most na Dunavu iz 12. veka) i katedrala sv. Petra, Zlatna kula, apoteka Adler (1610). Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg, carski grad u oblasti Frankonija, gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije careva. U Nirnbergu se nalazi i Palata pravde u kojoj se odvijalo suđen je nacističkim vođama. Obilazak  centra  grada  peške:  Nemački  nacionalni  muzej,  crkva  Svetog  Lorenca,  Fontana  vrlina,  kuda Albrehta  Direra  najvedeg nemačkog renesansnog slikara, gradski bedemi… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nodenje.

3. dan NIRNBERG – ANTVERPEN Doručak. Polazak za Antverpen. Vožnja kroz Nemačku sa usputnim zadržavanjima u Frankfurtu na Majni i Kelnu

(pauza za kafu i kradu šetnju centrom grada). Dolazak u Antverpen u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Nodenje.

4. dan ANTVERPEN – BRISEL – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni odlazak za Brisel. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice

Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom kudom i sedišti ma zanatskih udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveda javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, mala bronzana skulptura “Maneken Pis” , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Povratak u Antverpen. Nodenje.

5. dan ANTVERPEN – BRIŽ – GENT – ANTVERPEN Doručak. Fakultativni izlet Briž i Gent. Odlazak u Briž, po mnogima najlepši flamanski grad, koji je u 14. veku bio jedan od vodedih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuda sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Po dolasku, obilazak centra grada peške, koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska kuda (14. vek), najstarija u Belgiji, Palata pravde, „jezero ljubavi“, beginaž, Bonifacijev most... Slobodno vreme. Odlazak  u  Gent,  prestonicu  Flandrijskog  vojvodstva  (11–13.  vek),  grad  koji  bio  je  jedan  od  prvih  industrijskih  tekstilnih  centara.  Ovaj  grad jedinstvenim čine mnoge znamenitosti. Obilazak gradskog jezgra peške: katedrala sv. Bava poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, toranj Belfort, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske vednice i crkve sv. Nikole, Graslaj, zamak Gravensten… Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Nodenje.

6. dan ANTVERPEN – AMSTERDAM – ANTVERPEN Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom Amsterdam. Po dolasku razgle- danje holandske prestonice na reci Amstel čiji je istorijski centar, sa oko 6.800 odlično očuvanih kuda i spomenika, deo svetske kulturne baštine. Obilazak gradskog jezgra sa oko 90 ostrvaca, 160 kanala i preko 1250 mostova u polukrugovima, prokopanim vedinom u zlatno doba Amsterdama, u

17 veku, kada je imao oko 200.000 stanovnika, bio veliki trgovački i finansijski centar i jedna od najprometnijih evropskih luka: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, cvetna pijaca, Rembrantov trg, ulica Rokin, muzej Van Goga, Rijks muzej, kvart nodne zabave… Slobodno vreme. Povratak u Antverpen. Nodenje.

7. dan ANTVERPEN – LUKSEMBURG – STRAZBUR – KEL Doručak. Polazak za Luksemburg, glavni grad Velikog vojvodstva. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panoramsko razgledanje istorijskog centra grada koji je deo svetske kulture baštine, Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama… Nastavak putovanja do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada, šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Ruan, kuda Kamercel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštiden i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Nakon razgledanja grada smeštaj u hotel. Nodenje.

8. dan KEL – SALCBURG Doručak. Slobodno prepodne za individualne aktivnosti, do polaska u Salcburg. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim”. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756-1791), jednog od najmlađih genija i najvedih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak peške is- torijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuda, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, ulica Getrajdegase. Zadržavanje u Salcburgu oko dva do tri sata. Polazak za Beograd. Nodna vožnja kroz Austriju i Mađarsku.

9. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd oko podneva.

ARANŽMAN OBUHVATA:

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Šest noćenja sa doručkom
● Razgledanja gradova prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

● Gradska taksa u Antverpenu, plaćanje na recepciji hotela (2,39 evra po osobi po noći)
● Gradska taksa u Strazburu, plaćanje na recepciji hotela (2,45 evra po osobi po noći)
● Fakultativni izleti
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

● Celodnevni izlet autobusom “Brisel“ Cena: 20 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Brisela po programu i usluge vodiča.
● Celodnevni izlet autobusom “Briž i Gent“ Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge vodiča.
● Celodnevni Izlet autobusom “Amsterdam” Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Amsterdama po programu i usluge vodiča.
● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinaciji, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. 

Prilikom prijavljivanja i zaključivanja  ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

● Plaćanje može biti: 

1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina) 

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.

NAPOMENA:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta 

● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja 

● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama. 

● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

OTP 17/2020

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

● Hotel Leonardo***, https://www.leonardo-hotels.com/nuremberg-hotels Nirnberg,
Ovaj moderni hotel smešten je u centru Nirnberga,autobuska  i metro stanica Plerer (Plärrer) nalazi se na 500 metara od hotela. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne standardno opremljene I poseduju: kupatilo, fen, telefon, TV i Wi-Fi internetom. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Hotel Century***, Antverpen,  www.hotel-century-antwerpen.be
Hotel Century je smešten u obnovljenom starom zdanju, preko puta Glavne železničke stanice u Antverpenu. Nalazi se na oko 200m od tramvajske stanice Sentral, od koje se za 5 minuta može direktno doći do starog gradskog jezgra. Do trgovačkih oblasti Kejserlej i Mejr može se stići za manje od 5 minuta hoda. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i Wi-Fi internet. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV. Doručak je kontinentalni, služi se po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Hotel EUROPA***, Kel  www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. U blizini hotela se nalaze pešačka zona I brojne prodavnice. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, sadrže kupatilo, telefon, TV I Wi-Fi internet. Doručak se služi po principu samo-posluživanja.
● Hotel Roi Soleil Prestige Strasbourg 4*  https://hotel-roisoleil-strasbourg-prestige.com/
Hotel je udaljen oko 3km od centra mesta Strazbur. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, sadrže kupatilo, klima uređaj, TV, tele-fon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
●Organizator putovanja  zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne i treći , pomoćni, ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.