Berlin

Nemačka

BERLIN - POTSDAM

Preuzmi PDF

OVA PONUDA TRENUTNO NIJE AKTUELNA

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1. četvrtak / Berlin

Okupljanje na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu dva sata pre leta. Let za Berlin u 14:55.  Sletanje na aerodrom Schönefeld u Berlinu. Nakon graničnih formalnosti krećemo u fakulatativno panoramsko razgledanje Berlina u pratnji vodiča. Prvo upoznavanje grada autobusom… Pauza kod Brandeburške kapije za fotografisanje i osveženje. Odlazak u neki od tradicionalnih berlinskih restorana na večeru. Kasni večernji dolazak u hotel. Noćenje.

DAN 2. petak / Berlin – uspon i pad Trećeg Rajha

 Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativna poludnevna pešačka tura kroz Berlin sa vodičem:
East side galerija – BERLINSKI ZID sa umetničkim delima, Aleksandrov Trg sa Televizijskim tornjem, Berlinska katedrala, ostrvo muzeja, Fridrihova ulica sa upoznavanjem nacističke Nemačke, Brandeburška kapija, nemački parlament – REICHSTAG, zgrade nemačke vlade, Tiergarten, Postdamer Platz Kunstforum – Berlinska filharmonija….
Slobodno popodne u centru grada. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. subota / Berlin – Postdam 

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet u Potsdam, prestonicu savezne države Brandenburg. Obilazak u pratnji vodiča: Crkva Svetog Nikole, holandska četvrt, ruska četvrt Aleksandrovka, palata Sesilenhof, u kome je održana istorijska konferencija Staljina, Trumana i Čerčila, nakon koje je usledilo bombardovanje Hirošime, palata Sansusi – letnja rezidencija Frederiha II, most Glienika (mesto razmene špijuna tokom Drugog svetskog rata)… Povratak u Berlin u popodnevnim satima lokalnom železnicom . Slobodno vreme u centru grada. Individualni povratak u hotel. U večernjim časovima moguć odlazak u neki od nacionalnih restorana ili klubova. Noćenje.

DAN 4. nedelja/  Berlin

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer grupe do aerodroma. Let za Niš u 13.05h. Sletanje na aerodrom Konstantin veliki u 15.10h. Moguć transfer do Beograda i drugih gradova (uz prethodnu rezervaciju). Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Avioprevoz Niš – Berlin – Niš, kompanijom Rayanair (din. deo aranžmana- promenjiv, zavisno od cene karte u momentu rezervacije)

- dozvoljeni prtljaga na letu po dozvoljneim dimnezijama aviokompanije Rayanair

- 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3*** u širem centru Berlina , u 1/2 ili 1/2+1 sobama,

- večernje panoramsko razgledanje grada sa vodičem

- turistička organizacija puta, usluga pratioca grupe tokom boravka i realizacije programa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

- obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

- troškove fakulatativnih izleta

- transfera od hotela do aerodroma poslednjeg dana boravka (oko 10€).

- obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

- City tour (trajanje oko 4.5 časova) - uspon i pad Trećeg Rajha-oko 22€,  

- Postdam- oko 35€

DOPLATE:

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Cene dodatnog bagaynog prtljaga po cenovniku avio kompanije.

   

    

    

    

DOPLATA ZA PRTLJAG
VRSTA I VELIČINA PRTLJAGA CENA PRILIKOM REZERVACIJE NAKNADNO
Veliki kabinski prtljag (55x40x20) BESPLATNO
Čekirani prtljag do 15 kg  33€ 43 €
Čekirani prtljag do 20 kg  47€ 57 €

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana do polaska:
Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.

Aranžman se može platiti na rate do polaska, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom) i devizni deo na ime rezervacije 25% aranžmana, a ostatak (75% aranžmana) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju). Prilikom rezervacije dinarski deo se plaća u celosti.

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 5 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu
(OBAVEZNO deponovanje čekova ili adm.zabrane najkasnije 5 dana nakon rezervacije), tako da 3 rate se isplaćuju pre, a 2 rate nakon puta.

NAPOMENA U VEZI PLAĆANJA: 

Ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave. Let je organizovan kompanijom Rayanair iz Niša. Moguć transfer iz Beograda uz doplatu, ili iz Čačka i Vranja (cena transfera zavisi od broja putnika. Cenu transfera iz pomenutih gradova ili usputno, organizator će ponuditi klijentima po formiranju grupe).

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na dinarski deo se primenjuju tarife otkaza koje propisuje avio kompanija!

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.
Minimum za realizaciju izleta je 30 prijavljneih putnika. Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.
Napominjemo da su cene promenjive (!) , i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza, vodiča, panoramsko razgledanje znamenitosti (spolja)…

U slučaju manjeg broja putnika i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za fakultativni izlet ,  organizator će radi ekonomičnosti, izlet organizovati javnim gradskim odnosno međugradskim prevozom (autobus ili voz), i sa novom cenom upoznati zainteresovane putnike, koji nisu u obavezi i da je prihvate.

NAPOMENE U VEZI AVIO PREVOZA:

Organizator vrši prodaju aviokarata na letu Rayanair  iz Niša. U cenu je uračunata aviokarta, i jedan mali ručni prtljag .
Cena dinarskog dela koja je iskazana – je najpovoljnija cena aviokarte u momentu objave programa putovanja.
Cene aviokarte izražena u dinarima, je vrlo promenjiva i organizator ne može da utiče niti predvidi cenu koju aviokompanija ističe.
U dinarski deo je uključena aviokarta, usluga štampanja aviokarte od strane organizatora, kao i osiguranje leta od otkaza u povratku.

Osiguranje leta od otkaza u povratku: uplatom aranžmana i kupovinom aviokarte preko organizatora putovanja, u cenu je uključen trošak nužnog smeštaja, transfera i troškove prvog slobodnog alternativnog leta. Ovim organizator preuzima punu odgovornost u slučaju otkazivanja leta iz Berlina, i bez obzira na postupak aviokompanije u tom slučaju (koji može biti veoma različit, zavisno od razloga otkazivanja leta) obezbedjuje u najkraćem roku: transfer aerodrom- hotel- aerodrom, dalje nužan hotelski smeštaj na bazi polupansiona (večera,doručak), i organizaciju povratka putnika narednim slobodnim letom, shodno slobodnim mestima na letu iste ili drugih aviokompanija.

U slučaju da je putnik kupio ili putnik insistira da sam izvrši kupovinu avio karte, i organizuje individualno transfer do/od polaznog aerodroma, te organizatoru uplati samo devizni deo (139€), na ime boravka i turističkih usluga u Berlinu, agencija organizator kao početak svojih usluga smatra doček putnika na aerodormu u Berlinu, a kao kraj svojih usluga smatra transfer klijenta poslednjeg dana boravka od hotela do aerodroma u Berlinu .

U ovakvom slučaju, Ukoliko dođe do otkaza ili dužeg odlaganja leta od strane aviokompanije, organizator nema obavezu zbrinjavanja (transfera, hotelskog smeštaja, usluga polupansiona i organizacije povratka), već taj klijent refundacije i zbrinjavanje u inostranstvu mora potraživati direktno od aviokompanije gde je izvršio uplatu.

Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije prilikom rezervacije. U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta
Moguć je trannsfer iz Beograda do aerodroma u Nišz uz doplatu, ili iz Čačka i Vranja (cena transfera zavisi od broja putnika. Cenu transfera iz pomenutih gradova ili usputno, organizator će ponuditi klijentima po formiranju grupe).

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na dinarski deo-primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.
Napominjemo da aviokompanije u slučaju otkaza, zadržavaju visok procenat iznosa aviokarte .
U slučaju otkaza od strane putnika, na devizni deo, primenjuju se Opšti uslovi organizatora. 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Opis smeštajnog objekata je informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnog objekata.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj...).

Program rađen na bazi minimum  35 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 5 dana pre puta. koje nije mogao da utiče.

OTP 254/2010

LOKACIJA I OPIS HOTELA: 

Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Hoteli su sa minimum 3*** u širem centru navedene destinacije, u delu grada koji je bliži aerodromu.

Neki od hotela sa kojima organizator saradjuje su : Azimut hotel, nalazi se u istočnom Berinu, sve sobe twc, modern uređene,hotel raspolaže recepcijom, restoranom, loby barom…Ispred hotela je stanica gradskog prevoza. Usluga u hotelu je doručak, na bazi švedskog stola. Sajt: azimuthotels.com

Organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti, goste smesti u hotel sličan po kvalitetu i lokaciji.

Opis smeštajnog objekata je informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnog objekata.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj..).