Alzas i Svarcvald

Nemačka

Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj. 

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI DOPLATA ZA 1/1
16.04.-21.04.2020 HOTEL 3* 203 € 79 €
30.04.-05.05.2020  HOTEL 3* 203 € 79 €
11.06.-16.06.2020  HOTEL 3* 195 € 79 €
13.08.-18.08.2020  HOTEL 3* 195 € 79 €
24.09.-29.09.2020  HOTEL 3* 195 € 79 €
22.10.-27.10.2020. HOTEL 3* 195 € 79 €
26.11.-01.12.2020. HOTEL 3* 195 € 79 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA  Sastanak putnika u Beogradu u 14:30 h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u 16:15h ispred železničke stanice (kod lokomotive). Nodna vožnja kroz   Mađarsku i Austriju.

2. dan MAĐARSKA – STRAZBUR – KEL   Dolazak u Strazbur. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notrdam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuda Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog  Strazbura sa  šarenim  građevinama  od  drveta,  sa  pokrivenim  mostovima  i  odbrambenim  kulama,  ujedno  i  zaštiden i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Nodenje.

3. dan KEL – FRAJBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL  Doručak. Mogudnost odlaska na fakultativni izlet Kolmar, Frajburg, Kajzersberg i Rikvir. Polazak prema gradidu Frajburg koji sa pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najvedi broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od

116m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradida Kolmar, koji je smešten u podnožju planine Vogezi na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9. veku,    glavna  je  atrakcija  koja  privlači  brojne  turiste.  U  starim  drevnim  građevinama  smeštene  su  crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koje je udaljeno oko 12 km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda. Slobodno vreme.  Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) koje je jedno od najlepših sela Francuske.  Selo  je smešteno  između uređenih  vinograda,  sa  samo 3000 stanovnika, u kom  je  snimano više filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Nodenje.

4. dan KEL – HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL  Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradid smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada, koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji ved 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuda, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama   i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Nodenje.

5. dan KEL – STRAZBUR – TRIBERG –JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN – MAĐARSKA Doručak. Polazak prema gradidu Triberg gde se nalazi najvedi vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najvede turističke atrakcije

Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Jezero je široko dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj sa mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušdu dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Nodna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.

6. dan MAĐARSKA - NOVI SAD - BEOGRAD  Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
● Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
● Razgledanja prema programu
● Usluge licenciranog vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

●Fakultativni izleti
●Ulaznica za vodopad u Tribergu 4.50 evra
●Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

CENE FAKULATIVNIH IZLETA:

● Celodnevni izlet Kolmar, Frajburg, Kajzersberg i Rikvir. Cena: 30 evra.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima i  usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
● Celodnevni izlet Hajdelberg i Baden Baden  Cena: 30 evra.
U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta istorijskog centra Hajdelberga i  usluge vodiča. U cenu nisu uključene ulaznice.
● Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. 

Prilikom prijavljivanja i zaključivanja  ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

Plaćanje može biti: 

1) Avansno: 

a) gotovinom, 

b) čekovima, 

c) uplatom na račun agencije

d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:

a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;

b) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.

NAPOMENE:

 Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. 

U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. 

 Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE) 

OTP 17/2020 

OPIS HOTELA:

- Hotel EUROPA***, Kel  www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. U blizini hotela se nalaze pešačka zona I brojne prodavnice. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
- Hotel ATES***,Kel www.ates-hotel.de/ Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km, na samom putu za Strazbur.. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.


Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne i treći , pomoćni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.