Rim

Italija

Rim – Vatikan – Koloseum – Rimski forum – Tivoli

RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMINI PUTOVANJA PROMO CENA REDOVNA CENA
28.04.2020.-01.05.2020. 299,00 € 339,00 €
Iskazana cena aranžmana je sa uključenom aviokartom po trenutno važećoj tarifi, u momentu objave ovog putovanja!
Promotivna cena važi do popune slobodnih mesta na promociji.

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1. utorak / Beograd/Niš-Rim
Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu i transfer do aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu. Let iz Niša u 6.45h. Sletanje na aerodrom Fuimicino u Rimu, transfer grupe do hotela. Pauza za osveženje (ostavljanje stvari u hotel ili smeštaj ukoliko su sobe spremne-zavisi od hotela).  Fakultativni obilazak grada sa stručnim vodičem: Colosseum (spolja), ulica carskih foruma, Trajanova pijaca-Trajanov Stub, Piazza Venezia….Šetnja se nastavlja do prelepe fontane Di trevi, najpoznatije rimske fontane. Nastavak do Panetona i Piazze Navona – jednog od najlepših rimskih trgova sa baroknim palatama, crkvom Svete Agnese. Slobodno veče, individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 2. sredaVatikan
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak najmanje države sveta- Vatikana u kojoj je sedište poglavara Rimokatoličke crkve. Obilazak bazilike Sv. Petra, vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Prilikom obilaska možemo uživati  u zbirkama antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, Sala svećnjaka. Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska Vatikana i muzeja, slobodno popodne i individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. četvrtakRim – Tivoli – Rim
Doručak . Slobodno vreme za individualno istraživanje i uživanje u čarima Večitog grada ili fakultativni obilazak Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Jutarnji polazak za Tivoli (33km, autobusom ili vozom), po dolasku obilazak sa vodičem,  Vile d’Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana izgradio kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio fontane, vodoskoke, baštu, izuzetne lepote. Povratak u Rim u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni obilazak i šoping.Noćenje

DAN 4. petak-Rim – Rimski forum & Koloseum /Niš/Beograd                                                                                             Doručak. Napuštanje hotela i slobodan dan u Rimu za individualna razgledanja ili fakultativni obilazak Rimskog Foruma i Koloseuma, prepoznatljivih mesta svakodnevnog političkog i zabavnog života antičkog Rima. Obilazak sa uključenim ulaznicama i uslugama vodiča, počinje odlaskom do najvećeg amfiteatra sveta Koloseuma, građenog rukama na hiljade robova, danas praktično viđen kao simbol Rima. U Rimskom Forumu se okupljao Senat, Vestalke čuvale Večni plamen, donosile najvažnije odluke nekada i za čitavo čovečanstvo, gde su izrečeni neki od najslavnijih govora…Nakon obilaska slobodno popodne.Oko 17.30h transfer grupe do aerodroma. Direktan let za Niš u 20.50h. Sletanje na aerodrom u Nišu u 22.25h. Transfer do Beograda. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

* Avioprevoz Niš-Rim-Niš sa aviotaksama po trenutnoj promo ceni u momentu objave ovog putovanja,

* 1 komad kabinskog prtljaga u dozvoljenim dimenzijama kompanije Airserbia do 8kg,

* transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu busom/ shuttle busom

* 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa min. 2*+ ili 3* u širem centru ili okolini, u 1/2 ili 1/2 sobama sa dodatnim/pom. ležajem,

* popust za treću osobu u sobi je 10€ (koristi dodatni/ pomoćni ležaj)

* usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta, usluge pratioca/ili predstavnika iz agencije,

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

* transfer od Beograda do Niša ( za promo programe sa letovima iz Niša. Transfer moguć uz doplatu i iz drugih gradova),

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

* doplatu za večeru u hotelu, troškovi ishrane i pića van programski predviđenih,

* međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* doplatu za veći bagaž (od 23kg), po trenutnom cenovniku aviokompanije,

* ulaznice za mesta koja se posećuju (tokom obilaska grada sa vodičem),

* gradsku komunalnu taksu u Rimu koja je stupila na snagu 01.09.2014. (4.00 € dnevno), plaćanje prilikom smeštaja,

* fakultativno razgledanja Rima prvog dana sa vodičem, i ostale fakultativne izlete i obilaske (Vatikan, Rimski forum i Koloseum, Tivoli)

POPUSTI I DOPLATE:

Doplate na avio letu (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje, posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrste sobe i sl), moguća na upit.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA

Minimalni broj putnika za realizaciju faklutativnh izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za odlazak na izlet, agencija ima pravo da ponudi: reorganizovan izlet javnim gradskim prevozom i/ili veću cenu fakultativnih izleta, koju putnik ima pravo da ne prihvati. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa, organizovani su u saradnji inopartnera, i cena im može biti promenjiva, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd.
Cene fakultativnih izleta: Vatikanski muzej– 50€, Obilazak grada- 15€, Tivoli – 45€, Koloseum i Rimski Forum– 35e (sa ulaznicama);
Rezervacija fakultativnih izleta  za Vatikan i Rimski forum i Koloseum je isključivo prilikom rezervacije aranžmana. Agencija ne garantuje dostupnost ulaznica prilikom naknadne prijave
Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu po dolasku u Rim.

Transfer od/do aerodroma u Rimu: agencija napominjemo, transfere aerodrom- hotel-aerodrom, za ovaj aranžman , može da organizuje zakupljenim turističkim autobusom u Rimu  ili da organizuje transfere javnim gradskim prevozom (voz/autobus). Važno je napomenuti da važe rigorozna pravila ulaska turističkih autobusa u Rim, i da autobus nekada ne može doći do samog hotela, te se transfer i odlasci na izlete obavljaju, tj počinju i završavaju sa najdostupnijeg mesta za ulaz/izlaz iz autobusa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman, i po promotivnoj ceni se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje iznos od 100e, a ostatak na 5 jednakih mesečnih rata (3 rate pre puta i 2 rate posle puta).

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje iznos od 100€, a ostatak na 5 jednakih mesečnih rata (3 rate pre puta i 2 rate posle puta). Za rate koje dospevaju na naplatu posle puta, neophodno je  deponovanje čekova građana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENA:

INFORMACIJE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska.
 • Hoteli su sa minimum 2**+ ili 3*** u širem centru navedene destinacije ili okolini.
 • Hoteli sa kojima agencija sarađuje su: Paris, Proncipe Di Piemonte, Colony, Flavia…
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju prebukiranosti putnike smesti u hotel iste kategorije po kvalitetu I lokaciji
 • Svi hoteli su dobro povezani gradskim prevozom do centra (metro, bus),
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom
 • doručak je tradicionalno kontinentalni, (slatko/slani, čaj, kafa..)
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV SAT…).
 • Dostupnost wifi mreže u hotelima je varijabilna (u sobi, holu hotela, recepciji…) Agencija ne garantuje kvalitet mreže i dostupnost internet u celom hotelu.

INFORMACIJE U VEZI AVIOPREVOZA:
Avioprevoz je organizovan kompanijom Air Serbia iz Niša U cenu uračunata aviokarta, i jedan komad ručnog prtljaga do 8kg. Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije. Kabinski prtljag, je limitiran kilažom (do 8kg), dimenzijama i sadržinom (nije moguće nositi tečnost u bocama preko 100ml, metalne predmete poput noža, makaza i slično). Detaljne uslove možete dobiti od agencije organizatora ili na sajtu aviokompanije www.airserbia.com.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Obaveza je putnika da se upozna sa Opštim uslovima organizatora i avioprevoznika
 • Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • OBAVEZA je putnika da bude na aerodromu najkasnije 2 časa pre polatanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Napomnjemo da je generalno doručak u hotelima u Rimu, očekivano oskudniji i količinski i po sadržaju, u poredjenju sa uobičajenim doručkom u Srbiji (slatko slana posluženja, čaj, kafa…)
 • Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
 • Obavezno proverite važnost pasoša (Vaš pasoš mora biti važeći minimum 6 meseci od datuma povratka)
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u Italiji, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju Italije i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.
 • Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Italiji.
 • Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.
 • preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OTP 331/2020 kategorije A40

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

 • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska.
 • Hoteli su sa minimum 2**+ ili 3*** u širem centru navedene destinacije ili okolini.
 • Hoteli sa kojima agencija sarađuje su: Paris, Proncipe Di Piemonte, Colony, Flavia…
 • Organizator zadržava pravo da u slučaju prebukiranosti putnike smesti u hotel iste kategorije po kvalitetu I lokaciji
 • Svi hoteli su dobro povezani gradskim prevozom do centra (metro, bus),
 • Smeštaj je u 1/2 sobama ili 1/2 sa pomoćnim/dodatnim krevetom
 • doručak je tradicionalno kontinentalni, (slatko/slani, čaj, kafa..)
 • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV SAT…).
 • Dostupnost wifi mreže u hotelima je varijabilna (u sobi, holu hotela, recepciji…) Agencija ne garantuje kvalitet mreže i dostupnost internet u celom hotelu.