Solun

Grčka

SOLUN sa posetom Kavale

Solun ili Tesaloniki je drugi po velicini grad u Grckoj. Ovo je glavno mesto grcke regije Makedonije I smatra se drugim grckim glavnim gradom zbog svoje velike istorijske I strateske vaznosti. Grad je poznat po mnogobrojni mspomenicima I zgradama Iz vizantijskog I otomanskog razdoblja. U gradu se nalazi Aristotelov univerzitet najveci u Grckoj I Makedonski univerzitet. Prepoznatljiv symbol Soluna svakako je bela Kula jedina preostala od stare tvrdjave na obali zaliva. Ukoliko zelite da dozivite Solun na pravi nacin morate posetiti neku od brojnih taverni gde cete prodati tradicionalna jela I poslusati tradicionalnu muziku. Prilikom posete Solunu ne smete za obici posetu Zejtinliku – srpskom vojnickom groblju.

 

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMIN PUTOVANJA Beograd Niš, Aleksinac Bor
14.02.-16.02.2020. 69 € 55 € 69 €

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 09.11.2019. (subota) Polazak iz Aleksinca,Nisa, Leskovca…(sa prikljucnim transferima iz Bora, Zajecara, Beograda, Kolara….) oko 23:00h. Sastanak putnika pola sata ranije. Usputno sakupljanje putnika u Nisu,Leksovca, Vranja….Nocna voznja kroz Makedoniju prema Soluna sa pauzama radi odmora grupe I odmaranja carinskih formalnosti.

DAN 10.11.2019. (nedelja) Dolazak u Solun u ranim jutarnjim satima. Razgledanje grada, obilazak samog centra i sledećih znamenitosti: srpsko vojničko groblje Zejtinlik, u čijem su sklopu grobovi srpskih i savezničkih vojnika poginulih u borbama na Solunskom frontu u Prvom svetskom ratu; Bela Kula, koja je jedan od najpoznatijih simbola grada; Aristotelov trg i spomenik Aleksandru Makedonskom; Crkva Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna… Nakon razgledanja grada, zajednički odlazak autobusom do šoping centra “Cosmos”. Slobodno vreme do 20h kada je planiran polazak za hotel. Dolazak u hotel. Nocenje.

DAN 11.11.2019. (ponedeljak) Dorucak. Napustanje hotela. Nakon smestanje grupe u autobusu polazak za Kavalu. Dolazak u grad. Nakon toga pešačka tura kroz stari grad-Panagiu sa vodičem, zatim obilazak Imareta – veliki kompleks poslednjeg Otomanskog perioda, konak Muhameda Alija, Bogorodičina crkva – jedan od najlepsih hramova Kavale, Kamares- akvadukt (deo širokog sistema za vodu izgradjen u periodu Sulejmana Veličansvenog), tvrđava Kavale…..Slobodno vreme za individuačlne aktivnosti. U večernjim satima polazak za Srbiju.

DAN 12.11.2019. Dolazak u Srbiju u jutarnjim satima. Kraj usluge.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Prevoz autobusom turisticke klase na relacijama navedenim u program
  • Smestaj u Solunu (1 nocenje sa doruckom – kontinentalni svedski sto) u hotelu sa 3*
  • Obilaske prema programu (Solun panorama grada, Zejtinlik, fabrika koze, Cosmos, Kavala…)
  • Troskove organizacije I vodjenje aranzmana
  • Usluge licenciranog pratioca grupe

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Medjunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
  • Gradska taksa u iznosu od 1.5e po osobi u hotelu sa 3* (placa se na recepciji hotela)
  • Individualne troskove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti aranžmana,  30% prilikom rezervacije, ostatak do polaska.

- Mogućnost plaćanja platnim i kreditnim karticama.

- Na rate: 30% prilikom uplate aranžmana, na 3 jednake mesečne rate

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

NAPOMENA:

Ovaj program rađen je na bazi 40 plativih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije programa, i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

OTP 58/2014

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Hotel 3*