Plovdiv

Bugarska

PLOVDIV

OSMOMARTOVSKI ARANŽMAN

06/07.03.-09.03.2020

 

Plovdivdrugi po veličini grad u Bugarskoj, nalazi se u Trakijskoj niziji na obalama reke Marice u podnožju Rodopskih planina. Kroz Plovdiv prolaze putevi medjunarodnog značaja , poput puteva Sofija- Jedrene – Istanbul i –Sofija – Stara Zagora – Burgas. Ima čak dva aerodroma i populaciju od oko 380 hiljada stanovnika.Poznat je po održavanju velikog madjunarodnog sajma tehnike.

Zanimljivo da je Plovdiv proglašen za evropsku prestonicu kulture 2019 godine.Jedan je od najstarijih evropskih gradova, u antičko doba bio prestonica Trakije,zvao se Eumolpijas, kako su se tokom vremena menjali gospodari menjalo se i ime grada , ovde je vladao i  Filip Makedonski, otac Aleksandra Makedonskog, kada se grad zvao Filipopolis.  Pod Rimljanima ( Trimontium – Trobrežje)  je bio na vaznom medjunarodnom putu Via Millitaris, posle Rimljana su ga naselili Sloveni, a bugarski prvi put postaje 815 godine.  Menjao je bugarske i vizantijske gospodare, a onda ga osvajaju i Turci kojih se konačno oslabađa 1878. Prvi put se ime Plovdiv pominje u 15. veku.

Preuzmi PDF

OVA PONUDA NIJE AKTUELNA

PROGRAM PUTOVANJA:


1.dan 06/07.03.2020 – NIŠ – PLOVDIV – Polazak iz Niša u 02h posle ponoci (petak na subotu) sa parkinga kod Tempa. Vožnja preko Pirota, Dimitrovgrada, prelazak državne granice sa Republikom  Bugarskom, vožnja prema Plovdivu sa usputnim pauzama prema potrebama. Dolazak u Plovdiv u prepodnevnim časovima.

Po dolasku sledi panoramsko razgledanje  istorijskog dela grada : Antički amfiteatar iz  2. veka, rimski stadion, crkva svetog Konstantina i Jelene, starog utvrđenja iznad reke Marice…

Nakon obilaska smeštaj u hotel… slobodno vreme za  šetnju srednjovekovnim uskim uličicama, za kafu u staroj gradskoj četvrti Kapana,  obilazak muzeja ili očuvanih aristokratskih vila iz 18. i 19. veka koje su pretvorene u muzeje.. Za ljubitelje šopinga tu je 2 km dugačka šoping ulica. Noćenje.

2.dan 08.03.2020 – PLOVDIV – SOFIJA – Doručak. Napuštanje hotela, pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 14h polazak prema Sofiji, nakon dva sata  vožnje dolazak do TC The Mall gde je predviđena pauza od oko tri sata. U večernjim časovima polazak za Niš.

3.dan  09.03.2020 – NIŠ – Dolazak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Autobuski prevoz na relacijama prema programu,

- Noćenje sa doručkom u hotelu 3*

- Obilaske prema programu,
- Usluge pratioca grupe
- Organizaciju putovanja u celini.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika..

- putno zdravstveno osiguranje

DOPLATE:

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre puta, čekovima ili administrativnom zabranom na tri rate bez uvećanja.

NAPOMENA:

Agencija- organizator zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih, objektivnih okolnosti (gužva na granicama, u saobraćaju itd. )

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Raiffeisen banke  na dan uplate.

Aranžman je rađen na minimum 40 prijavljenih, u slučaju manjeg broja putnika organozator zadržava pravo otkaza do 3 dana pre polaska na put.

OTP 2/2019

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Hotel 3*