Trebinje i Sarajevo

Bosna i Hercegovina

TREBINJE- DUBROVNIK -MOSTAR- SARAJEVO Trebinje je grad na krajnjem jugu Republike Srpske, grad sunca i platana. Smešten ispod planine Leotar u dolini reke Trebišnjice. Položaj ovog grada je veoma važan zbog blizine Dubrovnika koji je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava i palata, pa ga često ga nazivaju biserom Jadrana. Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, koji leži na reci Drini, u prostranoj kotlini. Mostar grad na obalama reke Neretve, a 40km od Mostara nalazi se prirodni biser Hercegovine, vodopad Kravice, jedno je od najposećenijih turističkih prirodnih destinacija u Bosni i Hercegovini. Sarajevo je najveći urbani, kulturni i ekonomski centar Bosne i Hercegovine.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMIN PUTOVANJA Niš  Kraljevo , Vrnjačka banja , Trstenik
14.02.-18.02.2020. 115 € 105 €PROGRAM PUTOVANJA:


1.dan – PETAK (14.02.2020): NIŠ – KRALJEVO – VIŠEGRAD – TREBINJE
Polazak iz Niša oko 02:00h, iz Kraljeva oko 04:30h (tačno vreme biće precizirano 3 dana pre polaska). Lagana vožnja preko Čačka, Užica, Mokre Gore sa usputnim pauzama i zadržavanjem radi obavaljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Višegrad oko 08:30h, obilazak grada posvećenog Ivi Andriću. Šetnja čuvenim mostom Mehmed paše Sokolovića (Na Drini ćuprija), koji je pod zaštitu UNESCO-a stavljen 2007. godine, kao spomenik izuzetne univerzalne vrednosti za čitavo čovečanstvo. U 10.30h nastavak puta ka Trebinju. Lagana voznja preko Foče i Tjentišta gde je planirana kratka pauza za slikanje na spomenuku Sutjeska. Dolazak u Trebinje u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon sat vremena sastanak ispred hotela i odlazak u obilazak Trebinja uz pratnju lokalnog turističkog vodiča – šetnja uskim ulicama starog grada, pored Sat kule, gradskih zidina sa trgovima, Osman pašine džamije iz VIII veka, kroz gradska vrata (tunel) se stiže do „Trga Pesnika” gde su stari platani, drveće staro preko 150 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu su pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista…). Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan – SUBOTA (15.02.2020): TREBINJE – DUBROVNIK (fakultativno)
Doručak. Nakon doručka odlazak do Srpske pravoslavne crkve i do manastira Tvrdoš, a potom fakultativni odlazak u Dubrovnik oko 12:00. Obilazak grada Dubrovnika u pratnji lokalnog vodiča – palata Sponza, Orlandov stub, Lovrenac, gradski trg Pojana Luža, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, šetnja Stradunom. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti.U popodnevnim satima povratak u Trebinje. Slobodno vreme. Noćenje
3.dan – NEDELJA (16.02.2020): MOSTAR – VODOPAD KRAVICE – SARAJEVO
Doručak. Posle doručka, napuštanje hotela i vožnja ka vodopadima Kravice, jednom od najposećenijih turističkih prirodnih destinacija u Bosni i Hercegovini. Stvoren je protokom reke Trebižat, pa je kao prirodni fenomen pod zaštitom države. Ove godine beleži i rekordan broj posetilaca, od početka meseca maja do danas vodopad Kravice posetilo je preko 75.000 ljudi. Pauza oko 2h (po dogovoru sa grupom) za slikanja i odmor. Nastavak puta ka Mostaru gde je predviđen obilazak grada u pratnji lokalnog turističkog vodiča. Stari most, Kule Tara i Halebija, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558. godine, Stari most – remek-delo islamske arhitekture. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Nastavak puta ka Sarajevu. Smeštaj u hotel.Slobodno vreme za večernju setnju ulicama ovog lepog grada. Noćenje.
4.dan – PONEDELJAK (17.02.2020): SARAJEVO – KRALJEVO – NIŠ
Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i obilazak grada u pratnji lokanog turističkog vodiča. Gradska većnica Baščaršija, Narodno pozorište, mostovi na Miljacki, Skenderija, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme za šetnju, ručak i uživanje u čarima lepe Baščaršije. Polazak za Srbiju oko 17h. .Nastavak puta preko Romanije i Visegrada prema Srbiji sa pauzama za granicne formalosti.
5.dan (18.02.2020): KRALJEVO – NIŠ
Povratak na mesto polaska u kasnim večenjim satima. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji,
  • smeštaj u hotelu Leotar 4* u Trebinju u 1/2 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom,
  • smeštaj u hotelu Saraj 3* u Sarajevu u 1/2 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom,
  • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
  • troškove ogranizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča – 15€
  • putno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

40% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, a ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana 

40% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, a ostatak duga u ratama gde je poslednja rata najkasnije 10 dana pre početka ranžmana 

uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Zapoćeti način plaćanja se ne može menjati 

U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promenama u cenama prevoznika, konzularnih predstavništva i osiguravajućih društava, agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana

NAPOMENA:

KALKULACIJA JE RAĐENA NA 60 PLATIVIH PUTNIKA, MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 60. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PRIJAVLJENIH PUTNIKA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO POVEĆANJA CENE ILI SPAJANJA SA DRUGOM AGENCIJOM. U SLUČAJU OTKAZA OTKAZNI ROK AGENCIJE JE MINIMUM 5 DANA PRED PUT. AGENCIJA LORD TRAVEL DOO NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJEO PROGRAMU PUTOVANJA VAŽNA NAPOMENA: NAVEDENA VREMENA SU PODLOŽNA PROMENAMA USLED NEPREDVIDLJIVIH OKOLNOSTI NA PUTU.TAČNO VREME POLASKA ĆE BITI POTVRĐENO OD STRANE AGENCIJE DAN PRED PUT, A OSTALA VREMENA NA SAMIM DESTINACIJAMA PUTNICI ĆE IMATI OD STRANE VODIĆA NA KONKRETNOM PUTOVANJU.  

OTP 083/2016

LOKACIJA I OPIS HOTELA: