Trebinje i Sarajevo

Bosna i Hercegovina

VIŠEGRAD–TREBINJE–DUBROVNIK-MOSTAR–SARAJEVO Momo Kapor je govorio: „Trebinje nije ni selo ni metropola. Ono je metafora, san! Ono je jedna svetla tačka u životu Hercegovaca, ono je mesto koje sanjaju da će se u njemu nastaniti onda kada budu ostarili. Trebinje je mediteran. Jer, dok u njemu sedite i gledate vrhove čempresa, osećate da je more iza brda. Tamo se živi kao na moru..." Sigurno je da postoje brojni razlozi zašto da posetite grad sunca, vina i platana koji odiše toplinom pravih domaćina. Nalazi se na samom jugu Bosne i Hercegovine, smešten ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja, a kroz grad protiče reka Trebišnjica.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

SMEŠTAJ Hotel IN 3* i Etage
usluga polupansion
Kraljevo, Čačak, Užice 75 €
Niš, Prokuplje, Kruševac 79 €
Leskovac, Vlasotince 85 €

PROGRAM PUTOVANJA:

   1.dan 05/06.03. NIŠ – VIŠEGRAD – TREBINJE - Polazak iz Niša posle ponoći (oko 1h) sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca, Čačka sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Nastavak putovanja za Višegrad. Pauza u Višegradu  za obilazak starog mosta, čuvene “Ćuprije na Drini“ i spomenika Ivi Andriću, šetnja do Andrić grada, koji su izgradili Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast Nobelovca pauza za slikanje, kafu, kupovinu suvenira. Nakon obilaska Višegrada i Andrićgrada nastavak putovanja za Trebinje (vožnja od oko 4 sata sa pauzom na Tjentištu). Dolazak u Trebinje i smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora krećemo u razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima….“Trg Pesnika“ gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska povratak u hotel. VečeraNoćenje.

    2.dan 07.03. TREBINJE – DUBROVNIK – TREBINJE – Doručak. Nakon doručka, ulazimo u autobus i u 9h idemo do izletišta Crkvina, gde se nalazi  Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilaska manastira krećemo za Dubrovnik – fakultativno-  oko 11:30h. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada uz stručnog lokalnog vodiča palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom…Mogućnost obilaska gradskih zidina – fakultativno. Slobodno vreme.Povratak u Trebinje. Slobodno veče.Povratak u Trebinje. Večera. Slobodno veče. Noćenje.

     3.dan 08.03. TREBINJE – MOSTAR – SARAJEVO – Rani doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Mostar, posle oko 2 sata vožnje dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu za kafu i šoping. Nastavak putovanja ka Sarajevu. Dolazak u Sarajevo,panoramsko razgledanje grada i  šetnja najužim gradskim jezgrom:mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most,pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj).Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnost. Nakon posete Sarajevu polazak za Srbiju.

     4. dan 09.03. SARAJEVO – NIŠ – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusom turističke klase (TV,klima),
-2 noćenja na bazi izabrane usluge (polupansion ili noćenje sa doručkom),
- razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča (Trebinje, Sarajevo),
- troškove organizacije i vođstva puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (plaćaju se na licu mesta),
- Izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča – 15€ (plaća se vodiču u autobusu),
- Međunarodno zdravstveno osiguranje,
- Individualne troškove.

 POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za 1/1 sobu je 70%.
Deca do 12 godina imaju 20% popusta uz dve punoplative osobe i koriste sve usluge.

Za goste hotela Etage ishrana je u restoranu hotela IN koji se nalazi odmah preko puta.
*Za realizaciju transfera  potrebno je minimum 4 putnika.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.
- 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije , ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesecne rate.

NAPOMENE:

- Za goste hotela Etage ishrana je u restoranu hotela IN koji se nalazi odmah preko puta.
*Za realizaciju transfera  potrebno je minimum 4 putnika.
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

OTP 2/2019

LOKACIJA I OPIS HOTELA: