Salzburg

Austrija

SALCBURG & HALŠTAT

Salzburg je 4ti po veličini grad u Austriji, smesten u sredisnjem delu drzave. Poznat po starom jezgru u baroku koji je jedan od najočuvanijih u Evropi. Zbog toga je I gradsko jezgro uvrsteno na listu kulturne baštine Uneska. Poznat je I kao grad klasicne muzike najvise zahvaljujuci tome sto se tu rodio Volfgan Amadeus Mocart

Preuzmi PDF

Cenovnik 2020

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI
03.04.-05.04.2020. ★★★ 85 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN

Polazak iz Niša u dogovoreno vreme (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Noćna vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. DAN

Dolazka u Halštat u prepodnevnim časovima. Halštat se nalazi na obali istoimenog jezera iznad koga se uzdižu vrhovi Alpa. Obilazak mesta koje je jedno od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mestašce s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Okružen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsaža i očuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Halštata: Župna crkva Vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine, podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz XVI veka, Halštat muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture… Slobodno vreme. Polazak za Salcburg i odlazak do izabranog hotela. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualni večernji obilazak grada. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Salcburga u pratnji vodiča: Pešačka tura kroz Mocartovo rodno mesto i jednog od najlepših gradova srednje Evrope: Katedrala, Franjevački manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, raskošni park Mirabel sa veličanstvenim pogledom na palatu… Slobodno vreme za potpuni užitak u gradu sa razglednica, kaficu i čaj, fotkanje, šetnju… U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika.

4. DAN

Dolazak u Niš na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz autobusima turističke klase (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
 • smeštaj u hotelu sa 3* u Salcburgu na bazi noćenja sa doručkom ( dvokrevetne i trokrevetne sobe, doplata za jednokrevetnu sobu, kontinentalni doručak – švedski sto)
 • organizacija i realizacija programa putovanja
 • Obilazak Halštata sa vodičem/pratiocem grupe
 • usluge turističkog vodiča/pratioca grupe tokom čitavog putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 5 dana pred put) ****zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice***
 • boravišnu taksu (koja se placa na licu mesta na recepciji hotela)
 • individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja
 • ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Fakutaltivne izlete:
  • Obliazak Salcburga sa lokalnim vodičem 5e


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Mogući način plaćanja:evro se obračunava po srednjem kursu NBS,na dan uplate.
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

2) 50% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 01.07.2020.

NAPOMENE:

– Sadržaj obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

– Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika) (minimalni broj putnika za fakultativne izlete je 30).

 • Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja najkasnije 7 dana pre polaska na put.
 • Program je radjen na bazi minimum 50 plativih putnika. U slucaju nedovoljnog prijavljenog broja rok za otkaz je 7 dana pre pocetak putovanja.

OTP  375/2020, kategorije A25

LOKACIJA I OPIS HOTELA: