Krakov

Poljska

KRAKOV - RUDNIK SOLI VIELIČKA - AUŠVIC / BIRKENAU

Termin putovanja 29.12.2019.-03.01.2020.

Krakov je više od 500 godina bio prestonica Poljske, a danas je to jedan od najvećih i najpoznatijih gradova u Poljskoj. To je grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od najvećih univerzitetskih centara u Evropi čiji je istorijski centar stavljen pod zaštitu UNESCO-a.

Krakov se nalazi na obalama reke Visle. i poput ovog dela Poljske, smatra se srcem zemlje jer obiluje bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, u kome dominira kraljevski dvorac Vavel, koji podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Krakov je prvi grad u svetu čiji je istorijski centar stavljen na UNESCO – listu svetske baštine. Osim značajnih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Velička, kao i ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz koji je obeležio mračnu istoriju XX veka.

Da li zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog šarma i lepote, tek Krakov s pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta.

Nova Godina u Krakovu je jedinstveno iskustvo, zato spakujte vaše kofere i provedite Novogodišnje praznike u ovom prelepom gradu!

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

TIP SMEŠTAJA TIP USLUGE 29.12.2019. - 03.01.2020.
Soba 1/2 BB 119 €
Cene su izražene u eurima po osobi. 
Aranžman se plaća dinarskoj protivvrendosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
Doplata za polazak iz Niša je 15€

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan   29.12.2019  NIŠ/BEOGRAD/NOVI SAD        

Polazak autobusa iz Niša – parking kod Tempa u 13:00h, vožnja do Beograda i polazak sa dogovorenog mesta u 17.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 18.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

2. Dan  30.12.2019 KRAKOV       

Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. Šetnja Glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.

3. Dan   31.12.2019 KRAKOV-VELIČKA

Doručak. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 metara a završava se na 135 metara ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Priprema za proslavu Nove Godine. Fakultativno: odlazak na proslavu u neki od Krakovskih klubova. SREĆNA NOVA GODINA !!! Noćenje.

4. Dan   01.01.2020 KRAKOV

Doručak. Slobodno vreme za odmor od lude novogodišnje noći, istraživanje Krakova u sopstvenoj režiji. Predlažemo obilazak Kažimierža – istorijske jevrejske čevtrti koju karakteriše posebna atmosfera – popločane ulice, jevrejska arhitektura, sinagoge, galerije, jevrejski restorani, lokalne pivnice i predstavlja mešavinu istorijskog i savremenog, četvrti u kojoj možete istovremeno osetiti autentični duh jednog naroda i vremena i pravi boemski duh Krakova. Noćenje.

5. Dan  02.01.2020 KRAKOV-AUŠVIC BIRKENAU

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnijih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomenmuzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite ! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Oko 18.00h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu,Beogradu i Nišu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

6. Dan  03.01.2020 NOVI SAD/BEOGRAD/NIš 

Dolazak u  Novi Sad / Beograd/ Nis u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- 10 noćenja sa autobuskim prevozom po osobi

- tehničko vodjstvo i organizaciju puta


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- međunarodno osiguranje (može se kupiti u agenciji),

- upotrebu klima uredjaja tamo gde je naznačeno da se ona doplaćuje na licu mesta u iznosu od 5 ili 6 Eura dnevno održavanje higijene studija u toku boravka kao I sredstva za higijenu

- karte za trajekt

- U gore navedene cene nije uračunata grčka boravišna taksa. U trenutku objavljivanja cenovnika, ona iznosi 0.5€ po smeštajnoj jedinici i danu, i plaća se na licu mesta tj u objektu.

- U Vili Petridis, boravišna taksa se naplaćuje 1.5€ po smeštajnoj jedinici i po danu.


POPUSTI I DOPLATE:

- Za sopstveni prevoz devizni deo iz tabele se umanjuje za 25 Eura po osobi

- Za sopstveni prevoz za decu se umanjuje 35 Eura

- Za smene obeležene zvezdicom nema umanjenja kod  sopstvenog prevoza,nema umanjenja za polaske iz Niša i nema popusta za decu od 0-7 godina.

- Ukoliko putnik putuje sam plaća 1,75 od osnovne cene 1/2  sobe

- Prilikom spajanja smena umanjuje se 15% od cene druge smene, ukoliko obe smene nemaju zvezdicu.

- Doplata za trajekt za Tasos iznosi 10 eur po putniku, za decu do 7 god. 5 eur.

- Doplata za trajekt za Zakintos iznosi 20 eur po putniku, za decu do 7 god. 10 eur.

- Dete do 2 god. ne plaća smeštaj i ne koristi isti

- Prvo dete od 2-7 god. ima popust 30% na cenu aranžmana (autobuski prevoz) uz pratnju dve punoplatežne osobe

- Ukoliko putuju dvoje odraslih i dvoje dece od 2-7 god. u 1/3 sobu plaćaju se tri pune cene , i jedno dete ima 30% popusta na cenu autobuske karte.

- Ukoliko putuju dvoje odraslih i dvoje dece jedno do 2 god. i jedno od 2-7 god. u 1/3 sobu – jedno dete ostvaruje popust  od 30% (a dete do 2 god. ima 30% popusta na prevoz)

- Ukoliko putuju dvoje odraslih i dvoje dece od 2-7 god.u 1/4 sobu – jedno dete plaća punu cenu a drugo ostvaruje popust od 30%

- Za polaske iz Niša aranžman se umanjuje za 10€

- Za transfer iz Pančeva aranžman se uvećava za 5€ (minimum 8 putnika)

- Za transfer iz Novog Sada aranžman se uvećava za 10€ (minimum 15 putnika)

- Za transfer iz Subotice cena se uvećava za 20€ (minimum 2putnika )

- Za transfer iz Zrenjanina cena se uvećava za 10€.

- Rezervacija određenog mesta u autobusu doplaćuje se 10€.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz  turističkim autobusom visoke turističke klase, sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, DvD) na navedenoj relaciji
  • 3 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu sa I* / hostelu u 1/2 i 1/2+1 u sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
  • obilaske prema programu ( Krakov )
  • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
  •  troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  •  individualne troškove
  • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (1 € dnevno)
  • ulaznice i fakultativne izlete

POPUSTI I DOPLATE:

- doplata za 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana
- DOPLATA ZA PUTNIKE IZ NIŠA - 15€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- Aušvic i Birkenau - 25 €
- Rudnik soli Vielička - 35 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

 

NAČIN PLAĆANJA

Gotovinsko plaćanje - 30% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.

Kreditne kartice : Visa, Dina, Master Card, Maestro (isti uslovi kao gotovina)

Odloženo čekovima građana – BEZ UVEĆANJA: 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 15. decembra 2020. godine.

Preko računa uz profakturu izdatu od strane agencije.

Administrativnom zabranom – BEZ UVEĆANJA: u jednakim mesečnim ratama najkasnije do 15. decembra 2020. godine.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3%

OPŠTE NAPOMENE

- promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja

- organizator putovanja ne garantuje spratnost, pogled, broj smeštajne jedinice, sedište u autobusu, ukoliko to nije predviđeno cenovnikom i programom putovanja uz mogućnost doplate

- na dodatne usluge (doplata za klimu, polupansion, transfer iz Pančeva, Subotice itd.), iskazane u cenovniku, ne odobravaju se popusti

- u objektima gde je naglašeno postojanje Wi Fi-a, organizator putovanja kao ni vlasnik vile ne mogu garantovati kvalitet i brzinu protoka internet konekcije

- slike studija/apartmana koje se nalaze na sajtu su slike pojedinih soba, što ne znači da će soba u koju putnici budu smešteni biti identična prikazanoj

- u slučaju nedovoljnog broja putnika na prevozu, postoji mogućnost transfera drugim vozilom sa dela puta do (ili sa) destinacije

- maloletna lica, ukoliko putuju bez oba ili sa jednim roditeljem, moraju imati saglasnost roditelja koji ne putuje, overenu u opštini ili sudu

- svi putnici, državljani Republike Srbije, koji poseduju biometrijske pasoše mogu putovati u Grčku bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU ( www.europa.rs )pPutnici koji koriste pasoše izdate od strane drugih zemalja u obavezi su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putujuagencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

NAPOMENA ZA SMEŠTAJ 

- u sobe se ulazi prvog dana boravka od 15:00 h, a soba se napušta u 9:00 h poslednjeg dana boravka.

- cene soba zavise od kvaliteta i lokacije objekta; putnici ulaze u očišćenu i spremljenu sobu, ali su obavezni da nakon svog boravka vode sami računa o higijeni iste

- sobe nisu opremljene toalet papirom, peškirima i sredstvima za higijenu ; posteljina se menja na 5 dana

- broj osoba u apartmanu regulisan je brojem kreveta

- svi objekti u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu vode u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u odredjenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet objekata.

NAPOMENA ZA AUTOBUSKI PREVOZ

U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola, opojnih sredstava i upotreba wc-a.. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja. Sva deca preko dve godine obavezno imaju svoje sedište i nemogu sedeti u krilu. Agencija pravi raspored sedenja uzimajući ravnopravno u obzir: starost putnika (stara lica ili porodice sa decom), bolest ili fizičke nedostatke putnika, kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija dodeli. Putnik može da rezerviše mesto u autobusu isključivo uz doplatu koja iznosi 10 EUR-a. Moguće je priključenje i izlazak putnika na svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put. Agencija određuje mesto polaska, mesto za pauzu i njihovu dužinu. Za zaboravljene stvari agencija kao prevoznik ne odgovar. Zbog vaše bezbednosti, pridržavajte se uputstava pratioca grupe. Posada autobusa je odgovorna za tok i bezbednost vašeg putovanja, pustite ih da neometano rade svoj posao. Ako imate primedbe na njihov rad obratite se pratiocu ili agenciji, nikako vozaču, nervozan vozač nije dobar vozač. Uplatom prevoza putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

OTP 302/2020

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Kalkulacija je rađena za najmanje 45 putnika.

OTP 93/2013

 

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

 

HOTEL IBIS BUDGET KRAKOW BRONOWICE *  www.ibisbudget.com    

HOSTEL KRAKOWIAK http://www.ach.krakow.pl/krakowiak,eng

Svaki objekat iz ove ponude ima restoran, recepciju,parking, wifi internet  a svaka soba ima tuš/wc/tv.  Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.