Alzas i Svarcvald

Nemačka

STRAZBUR – KEHL – FREIBURG – COLMAR – RIKVIR – KAJZERSBERG – HAJDELBERG – BADEN BADEN – TRIBERG –TITIZE – DONAUŠINGEN

Termin putovanja 28.12.2019.-02.01.2020.

Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradići i sela, specifični za ovaj kraj.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

Termin putovanja Cena po osobi
28.12.-02.01.2020 229€

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (subota, 28.decembar 2019.)BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA 

Sastanak putnika u Beogradu u 14:30 h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u 16:15h ispred železničke stanic (kod lokomotive). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju. 

2. dan (nedelja, 29.decembar 2019.)MAĐARSKA – STRAZBUR – KEL 

Dolazak u Strazbur. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštićen i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

3. dan (ponedeljak, 30.decembar 2019.)KEL – FRAJBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL 

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Kolmar, Frajburg, Kajzersberg i Rikvir. Polazak prema gradiću Frajburg koji sa pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Kolmar, koji je smešten u podnožju planine Vogezi na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada, nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koje je udaljeno oko 12 km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda. Kraća šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) koje je jedno od najlepših sela Francuske. Selo je smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000 stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan (utorak, 31.decembar 2019.)KEL – HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL 

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada, koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji već 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuća, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

5. dan (sreda, 1.januar 2020.)KEL – STRAZBUR – TRIBERG –JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN – MAĐARSKA 

Doručak. Polazak prema gradiću Triberg gde se nalazi najveći vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najveće turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Jezero je široko dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj sa mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušću dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku. 

6. dan (četvrtak, 2.januar 2020.)MAĐARSKA - NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u ranim prepodnevnim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
-Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice
-Razgledanja prema programu
-Usluge licenciranog vodiča
-Troškovi organizovanja putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:


-Fakultativni izleti
-Ulaznica za vodopad u Tribergu 4.50 evra
-Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. 

CENE FAKULATIVNIH IZLETA:

- STRAZBUR KOLMAR, FRAJBURG, KAJZERSBERG I RIKVIR - 30 €

Frajburg - "Dragulj Švarcvalda", važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi. 

Kolmar - zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”.

Kajzersberg - živopisne zgrade različitih arhitektonskih perioda.

Rikvir - jedno od najlepših sela Francuske.

- STRAZBUR HAJDELBERG I BADEN BADEN - 30 € 

Hajdelberg - romantični gradić smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada. Ubraja se u red 10 najpopularnijih evropskih znamenitosti. 

Baden Baden - o njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi. 


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. 

Prilikom prijavljivanja i zaključivanja  ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

Plaćanje može biti: 

1) Avansno: 

a) gotovinom, 

b) čekovima, 

c) uplatom na račun agencije

d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).

2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:

a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;

b) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.


NAPOMENE:

 Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. 

U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. 

 Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važeći pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša. Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne  garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE) 

OTP 196/2010

OPIS HOTELA:

- Hotel EUROPA***, Kel  www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. U blizini hotela se nalaze pešačka zona I brojne prodavnice. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
- Hotel ATES***,Kel www.ates-hotel.de/ Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km, na samom putu za Strazbur.. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra. Mesto Kel ima pešačku zonu u blizini hotela, kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene I poseduju: kupatilo, telefon, TV i Wi–Fi internet. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor vise jela.


Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne i treći , pomoćni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.