Ohrid

Makedonija

OHRID - BITOLJ - TIRANA - SKOPLJE

Termin putovanja 28.12.2019-02.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno dočekamo Novu godinu u drevnom gradu Ohridu, smeštenom na obali istoimenog jezera, koji je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije.

Kristalno bistre vode Ohridskog jezera i kvalitetni smeštaj čine ovaj grad magnetom za turiste tokom leta, ali i tokom novogodišnjih praznika. Tada se mali Ohrid, sa svojim kaldrmama i slikovitim crkvama, pretvara u živahno mesto prepuno zabave. Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

SMEŠTAJ CENA FIRST MINUTE CENA
PRIVATNI SMEŠTAJ 105 € -


Prvih par prijava po first minute cenama

PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1.28.12.19. Beograd – Ohrid .

Polazak iz Beograda u 06h. Sastanak grupe pola sata ranije.Dnevna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak u Ohrid u popodnevnim satima. Smeštaj u vile. Noćenje. 

Dan 2. 29.12.19. Ohrid & Sveti Naum

Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima (ulazi u cenu aranžmana).

Fakultativni popodnevni izlet za Sv.Naum, manastir iz X veka.* Cena10€ (ulaznica ca. 2€ ne ulazi u cenu).Povratak u smeštaj.Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3.30.12.19. Ohrid

Slobodan dan za uživanje i šetnju po Ohridu. Mogućnost svečane večere uz muzički program u  restoranu „Biljanini izvori“.N

Dan 4.31.12.19. Bitolj &Nova godina.       

Slobodan dan ili fakultativni izlet (10€) za drugi po veličini grad u Makedoniji – Bitolj (Bitola) u kome su smeštena brojna strana diplomatska predstavništva. Takođe, ovo je jedan od najznačajnijih administrativnih, kulturnih, ekonomskih, industrijskih i obrazovnih centara Makedonije. Osim toga, Bitolj je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija ove države. Razgledanje grada – Širok Sokak, Sahat kula… Slobodno vreme.

Odlazak do Heraclea Lyncestis ostatka antičkog grada koji je podigao makedonski kralj Filip II. Obilazak čuvenog teatra i mozaika. Povratak u Ohrid.

Uveče,fakultativni DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u hotelu Aqualina, bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program. Noćenje.

Dan 5. 01.01.20. Ohrid &Tirana.       

Fakultativni izlet za Albaniju (20€) Vožnja prema Tirani . Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg…

Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Ohrid. Uveče, fakultativna repriza dočeka Nove godine uz večeru u hotelu Aqualina, bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program. Noćenje.

Dan 6.02.01.20. Ohrid – Skoplje - Beograd.

 Doručak. Ohrid – Skoplje – Beograd.Doručak (za goste hotela). Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Skoplju. Dolazak u Skoplje.Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija.Nastavak puta za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od čekanja na graničnom prelazu). Kraj aranžmana.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom

- 5 noćenja / privatan smeštaj

- razgledanje Ohrida

- panoramski obilazak Skoplja

- transfer vodič

- troškovi organizacije puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje

- Sv Naum 10€ ( transfer + vodič )

- Bitolj 10€ ( transfer + vodič )

- Tirana  20€ ( transfer + vodič )

- Novogodišnja večera 30€ 

- 20€ repriza novogodišnje večere- 

- boravišnu taksu (plaća se na licu mesta)

- individualne i ekstra troškove ,ulaznice u muzeje, crkve, galerije i sl.

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za 1/1  sobu : + 60% na cenu aranžmana u 1/2 sobi

Popusti za decu :Za dete do 6 godina u pratnji 2 odrasle osobe: – 50 % ( ima mesto u autobusu i deli ležaj).Dete od 06god.-12god. starosti u pratnji 2 odrasle osobe : -30% – ima i mesto u autobusu i ležaj.

Raspored sedenja u autobusu je odredjen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžman.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cene su po osobi. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), čekovima gradjana do polaska na put.

OTP 66/2010

LOKACIJA I OPIS SMEŠTAJA:

Vila Ginek -Lokacija: Vila Ginek je smeštena na centralnoj lokaciji u Ohridu, na glavnom gradskom trgu. Nalazi se na samo 100 metara od Ohridskog jezera i predstavlja idealno mesto za odlaske na izlete brodom do manastira Svetog Nauma.

Sobe: Sve sobe su prostrane i imaju klima-uređaj, deo za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo. U vili Ginek je dostupan besplatan bežični internet.

Usluga: noćenje.

Kapacitet: 8 soba, twc, tv, klima

Vila Viktor-Lokacija: Nalazi u širem centru, na samo 150 metara od ohridskog jezera i 550 metara od glavnog trga.

Sobe: Vila Viktor raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim studijima. Moderni studiji vile Viktor sadrže minibar, kablovsku televiziju, kupatilo kao i klima uređaje i pokriveni su WiFi internetom.