Ohrid

Makedonija

OHRID - BITOLJ - TIRANA - SKOPLJE

Termin putovanja 29.12.2019-02.01.2020.

Pozivamo Vas da zajedno dočekamo Novu godinu u drevnom gradu Ohridu, smeštenom na obali istoimenog jezera, koji je već dugi niz godina sa punim pravom centar i pravi biser turizma Makedonije.

Kristalno bistre vode Ohridskog jezera i kvalitetni smeštaj čine ovaj grad magnetom za turiste tokom leta, ali i tokom novogodišnjih praznika. Tada se mali Ohrid, sa svojim kaldrmama i slikovitim crkvama, pretvara u živahno mesto prepuno zabave. Grad u kome se prožimaju prošlost i sadašnjost.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA
29.12.-02.01.2020. Čingo 3* 139 €
Aqualina 4* 199 €


PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1.29.12.19. Beograd – Ohrid .

Polazak iz Beograda u 22h. Sastanak grupe pola sata ranije.Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. 

Dan 2. 30.12.19. Ohrid & Sveti Naum

Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima.Panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu. Obilazak stare čaršije i šoping u autentičnim ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima (ulazi u cenu aranžmana).Smeštaj u hotel.

Fakultativni popodnevni izlet za Sv.Naum, manastir iz X veka.* Cena10€ (ulaznica ca. 2€ ne ulazi u cenu).Povratak u smeštaj.Slobodno vreme.Večera(ulazi u cenu aranžmana za goste hotela Aqualina). Noćenje.

Dan 3.31.12.19. Bitolj &Nova godina.       

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet (10€) za drugi po veličini grad u Makedoniji – Bitolj (Bitola) u kome su smeštena brojna strana diplomatska predstavništva. Takođe, ovo je jedan od najznačajnijih administrativnih, kulturnih, ekonomskih, industrijskih i obrazovnih centara Makedonije. Osim toga, Bitolj je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija ove države. Razgledanje grada – Širok Sokak, Sahat kula… Slobodno vreme.

Odlazak do Heraclea Lyncestis ostatka antičkog grada koji je podigao makedonski kralj Filip II. Obilazak čuvenog teatra i mozaika. Povratak u Ohrid.

Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u hotelu, bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program (ulazi u cenu aranžmana za goste hotela Aqualina). Noćenje.

Dan 4. 01.01.20. Ohrid &Tirana.       

Doručak.Fakultativni izlet za Albaniju (20€) Vožnja prema Tirani . Obilazak Tirane: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg…

Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak za Ohrid. Uveče, repriza dočeka Nove godine uz večeru u hotelu, bogata trpeza sa pićem u neoganičenim količinama, kao i živi veseli muzički program (ulazi u cenu aranžmana za goste hotela Aqualina). Noćenje.

Dan 5.02.01.20. Ohrid – Skoplje - Beograd.

Doručak. Ohrid – Skoplje – Beograd.Doručak (za goste hotela). Odjava iz smeštaja. Putovanje ka Skoplju. Dolazak u Skoplje.Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa, Mustafapašina džamija.Nastavak puta za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od čekanja na graničnom prelazu). Kraj aranžmana.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom

- 3 noćenja / doručak u hotelu Čingo

- 3 noćenja / polupansion (sa uključenom novogodišnjom večerom i reprizom) u Hotelu Aqualina 

- razgledanje Ohrida

- panoramski obilazak Skoplja

- transfer vodič

- troškovi organizacije puta

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- međunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje

- Sv Naum 10€ ( transfer + vodič )

- Bitolj 10€ ( transfer + vodič )

- Tirana  20€ ( transfer + vodič )

- Novogodišnja večera 30€ - za goste hotela Čingo

- 20€ repriza novogodišnje večere- za goste hotela Čingo

- boravišnu taksu (plaća se na licu mesta)

- individualne i ekstra troškove ,ulaznice u muzeje, crkve, galerije i sl.

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za 1/1  sobu : + 60% na cenu aranžmana u 1/2 sobi

Popusti za decu :Za dete do 6 godina u pratnji 2 odrasle osobe: – 50 % ( ima mesto u autobusu i deli ležaj).Dete od 06god.-12god. starosti u pratnji 2 odrasle osobe : -30% – ima i mesto u autobusu i ležaj.

Raspored sedenja u autobusu je odredjen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžman.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cene su po osobi. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), čekovima gradjana do polaska na put.

OTP 66/2010

LOKACIJA I OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Čingo-Lokacija: Hotel ČINGO Ohrid se nalazi u samom centru Ohrida.Sadržaji: Hotel ima restoran sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom i konferencijsku salu sa 60 mesta. Za goste hotela je obezbeđen parking sa video nadzorom.Smeštaj: Sobe su opremljene kablovskom televizijom, klimom, mini barom, sefom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom i kupatilom.Usluga: Noćenje sa doručkom.Internet prezentacija: www.hotelcingo.com.mk

Hotel Aqualina 4* Hotel Aqualina je smešten u Ohridu. U ponudi ima restoran i lokaciju sa koje se pruža pogled na jezero. Pored toga nudi dečije igralište u sklopu objekta, kao i stoni tenis, teniski teren i sadržaje za sportove na vodi. Besplatan bežični internet dostupan je u zajedničkim prostorijama. Parking u okviru objekta može se besplatno koristiti.Sve klimatizovane hotelske sobe poseduju flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sto. Pojedine smeštajne jedinice imaju prostor za sedenje gde se možete opustiti nakon dana ispunjenog aktivnostima. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom.