Rim

Italija

Rim – Vatikan – Koloseum – Rimski forum – Tivoli

Termin putovanja 31.12.2019-03.02.2020.

RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Preuzmi PDF

OVA PONUDA NIJE AKTUELNA

PROGRAM PUTOVANJA:

DAN 1. utorak, 31.12./ Rim- Rimski forum & Koloseum
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu i/ili “Konstantin Veliki” u Nišu dva časa pre leta. Let iz Niša u 6.50h, iz Beograda u 7h. Sletanje na aerodrom Fuimicino u Rimu, transfer grupe do hotela. Ostavljanje stvari u hotel (u slučaju da su sobe slobodne smeštaj), kraći odmor. Slobodno vreme u ili fakultativni obilazak Rimskog Foruma i Koloseuma, prepoznatljivih mesta svakodnevnog političkog i zabavnog života antičkog Rima. Obilazak sa uključenim ulaznicama i uslugama vodiča, odlaskom do najvećeg amfiteatra sveta Koloseuma, građenog rukama na hiljade robova, danas praktično viđen kao simbol Rima. Nastavak vožnje do Rimskog Foruma, gde se okupljao Senat, Vestalke čuvale Večni plamen, donosile najvažnije odluke nekada i za čitavo čovečanstvo, gde su izrečeni neki od najslavnijih govora…Slobodno popodne za šoping, odmor, i pripreme za najluđu noć. Individualni odlazak na neki od rimskih trgova i ulica gde je organizovan Doček Nove godine. Noćenje.

DAN 2. sreda, 01.01./ Rim- city tour
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada sa stručnim vodičem, obilaskom najznačajnijih trgova, ulica, kulturno-istorijskih spomenika, fontana: spomenik kralju Viktoru Emanuelu II, fontane Di trevi, najpoznatije rimske fontane, Piazze Navona – jednog od najlepših rimskih trgova sa baroknim palatama, crkvom Svete Agnese… Slobodno vreme u centru za individualno razgledanje. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

DAN 3. četvrtak, 02.01./ Rim- Vatikan -Rim
Doručak. Slobodno vreme u ili fakultativni obilazak najmanje države sveta- Vatikana u kojoj je sedište poglavara Rimokatoličke crkve. Obilazak bazilike Sv. Petra, vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Prilikom obilaska možemo uživati  u zbirkama antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabara, sobe koje je oslikao Rafaelo i mnogi drugi veliki slikari. Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska Vatikana i muzeja, slobodno popodne za individualno razgledanje, obilazak….. Noćenje.

DAN 4. petak, 03.01./ -Rim – Tivoli – Rim- Niš/Beograd
Doručak. Napuštanje hotela i slobodan dan u Rimu za individualna razgledanja ili fakultativni obilazak Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Jutarnji polazak za Tivoli (33km, autobusom ili vozom), obilazak sa vodičem, Vile d’Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana izgradio kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio fontane, vodoskoke, baštu, izuzetne lepote. Povratak u Rim u ranim popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni obilazak i šoping. Oko 18h transfer grupe do aerodroma. Direktan let za Niš u 21h, direktan let za Beograd u 20.50h. Sletanje na aerodrom u Nišu u 22.35h, Beogradu u 22.50h. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Avioprevoz za Rim i povratno, aviokompanijom AirSerbia,

- 2 komada prtljaga (kabinskog do 8kg, i bagažnog do 23kg, po dozvoljenim dimenzijama i sadržaju),

- transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,

- 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa min. 3* ili 4* u širem centru Rima ili okolini, u 1/2 ili 1/2 sobama sa dodatnim/pomoćnim ležajem.

- usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta,

- usluge organizovanja fakultativnih aktivnosti u Rimu sa vodičem na srpskom jeziku.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,

- doplatu za večeru u hotelu, troškovi ishrane i pića van programski predviđenih,

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

- ulaznice za mesta koja se posećuju,

- gradsku taksu od 4€ dnevno, plaća se na recepciji hotela, prilikom smeštaja,

- fakultativne izlete i obilaske

POPUSTI I DOPLATE:

- Doplata za jednokrevetnu sobu je 70% od deviznog dela aranžmana.

- Popust za treću osobu u sobi je 10€ i ona spava na dodatnom/ pomoćnom ležaju (najčešće je to ležaj na rasklapanje.)

- Doplate na avio letu (osiguranje, prioritetno ukrcavanje, posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
- Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrste sobe i sl), moguća na upit.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA

Minimalni broj putnika za realizaciju faklutativnh izleta je 20. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za odlazak na izlet, agencija ima pravo da ponudi: reorganizovan izlet javnim gradskim prevozom i/ili veću cenu fakultativnih izleta, koju putnik ima pravo da NE prihvati, bez ikakvih troškova. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa, organizovani su u saradnji inopartnera, i cena im može biti promenjiva, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd.

Cene fakultativnih izleta: 

- Vatikanski muzej, Sikstinsku kapela i baziluka Sv. Petra– 50€, 

- Tivoli – 45e, 

- Koloseum i Rimski forum- 35€, 

- razgledanje grada sa vodičem- 20€,

Rezervacija fakultativnih izleta se vrši tokom prijave za  aranžman. Uplata za izlet za Vatikan, kao i izlet za Koloseum se vrši prilikom uplate aranžmana. Zbog prazničnog datuma, agencija dostupnost ulaznica proverava prilikom rezervacije aranžmana, za naknadne rezervacije (posebno Vatikan, Rimski forum i Koloseum) ne može da garantuje mogućnost prijava za ove izlete.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman, po promotivnoj ceni se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje iznos 100e – (gotovinski ili platnom karticom), a ostatak na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje iznos 100e – a ostatak u ratama do 60% 14 dana najkasnije pre puta, a za preostalih 40% je obavezno deponovati čekove ili adm.zabranu na platu.

U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na iznos dela aranžmana (aviokarta) primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija, a na iznos preostalog dela (aranžman) Opšti uslovi putovanja.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENA:

Transfer i prevoz u Rimu: agencija napominjemo, transfere u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za ovaj aranžman od 30,može da organizuje zakupljenim autobusom ili da organizuje transfere javnim gradskim prevozom.

INFORMACIJE U VEZI AVIOPREVOZA:

Avioprevoz je organizovan kompanijom Air Serbia iz Niša i iz Beograda. U cenu je uračunata aviokarta, i 2 komada prtljaga.

U kabinksom, ručnom prtljagu, nije moguće nositi tečnost, metalne predmete poput noža, makaza i slično, a detaljne uslove možete dobiti od agencije organizatora ili na web sajtu aviokompanije

Ponuđena posebno promo cena aranžmana podrzumeva let po dostupnoj, povoljnijoj tarifi iz Niša ili iz Beograda

Organizator u toku promo prodaje nudi let sa dostupnog aerodrome po promo ceni (Niš ili Beograd),

U slučaju leta iz Niša, organizator može ponuditi transfer do/iz Niša kao dodatnu uslugu, a cena je poznata po formiranju grupe

OPŠTE NAPOMENE:

Obaveza je putnika da se upozna sa Opštim uslovima organizatora i avioprevoznika

Proverite 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!

OBAVEZA je putnika da bude na aerodromu 2 časa pre polatanja.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,

Za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..)

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

Obavezno proverite važnost pasoša (Vaš pasoš mora biti važeći minimum 6 meseci od datuma povratka)

Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za ulazak i boravak u EU odnosno Italiji, i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

Agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju ITALIJE i u tom slučaju će ovakav slučaj tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika.

Molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Italiji.

Program rađen na bazi minimum 30 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.

preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

OTP 254/2010

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.

Hoteli su sa minimum 2**+ ili 3*** u širem centru navedene destinacije ili okolini.

Predviđen hotel za ovo putovanje je hotel Zara 3*** koji se nalazi u blizini Termni stanice.

Agencija može goste smestiti i u ili sličan hotel po kvalitetu i položaju, u slučaju prebukiranosti pomenutog,

Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.

Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV SAT…). agencija ne može da garantuje kvalitet intereta u celom hotelu, kao ni njegov kvalitet/brzinu.