Rim

Italija

RIM - POMPEJA - NAPULJ - VATIKAN - TIVOLI 

Termin putovanja 30.12.2019.-04.01.2020.

Dočekajte Novu godinu u glavnom gradu Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad", "Grad sedam brežuljaka", "Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazza Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenljivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.

Cenovnik 2019/2020

TIP SMEŠTAJA SOBA Cena za polazak iz Beograda Cena za polazak iz Jagodine Cena za polazak iz Niša
Hotel 3* 1/2 139 € 145 € 149 €
1/3 129 € 135 € 139 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 30.12.2020.
Polazak iz Niša oko podneva. Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju , noćna vožnja…
2.dan  31.12.2019. RIM
Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. (Raspored aktivnosti zavisiće od vremena dolaska u grad, pošto je smeštanje u hotel moguće od 14 časova.Panoramski obilazak Rima autobusom kroz Via Aurelia,  pored Vatikana  i Crkve Sv. Petra, pogled na boemski deo Trastevere prelazak preko Tibra, pored Cirkus Maksimusa, Koloseuma, Trga Republike, Foruma, Trga  Venecije sa spomenikom Otadžbine, Kapitolski Trg. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne I priprema za individualni odlazak na Doček Nove godine. Noćenje.
3.dan 01.01.2020. RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM

Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet do Pompeje i Napulja. Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi  na  250km od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu.Dolazak u Rim, hotel i nakon kraćeg odmora krećemo na fakultativni izlet “Rim noću” (polazak iz hotela u večernjim časovima, pored Trga Venecija, palate Venecija i dalje obalom Tibra prelazak na drugu stranu reke, penjemo se na jedan od najlepših vidikovaca u gradu Janikulum, kratka pauza za slikanje, a zatim pauza u boemskom delu Trastevere za osveženje uz čuveni Aperol špric).Povratak u hotel.Noćenje.

4.dan 02.01.2020.  RIM – VATIKAN – RIM
Doručak. Autobusom idemo do centra grada gde će biti pešački obilazak grada a zatim večernja fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po obilasku povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 03.01.2020 RIM – TIVOLI – RIM
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak autobusom do centra grada. Fakultativno: Odlazak u Tivoli. Obilazak Vile d’Este – palate sa prelepim baštama. Povratak u Rim. Slobodno popodne. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.
6.dan 04.01.2020 NIŠ
Dolazak u Niš u popodnevnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom ,
- smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
- smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge turističkog vodiča,
- usluge lokalnog vodiča,
- agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja

- ulaznice i fakultativne izlete

- individualne troškove

POPUSTI I DOPLATE:

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA (Deca 2-12 godina osvaruju popust):

• Vatikan – 35 € odrasli / 30 € deca;
• Rim noću – 10 € odrasli / 5 € deca;
• Tivoli – 25 € / 15 € deca;
• Pompeja, Napulj – 45 € odrasli / 35 € deca
(obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim – Pompeja – Napulj – Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju).

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu za NBS na dan uplate.

- 30% prlikom rezervacije, ostatak 7 dana pre polaska.

- 30% prilikom rezervacije, ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom do marta 2020.

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

NAPOMENA:

Za putovanje u EU je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu, agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 40 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

OTP 585/2010