Rim

Italija

RIM - POMPEJA - NAPULJ - VATIKAN - TIVOLI 

Termin putovanja 30.12.2019.-05.01.2020.

Dočekajte Novu godinu u glavnom gradu Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad", "Grad sedam brežuljaka", "Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazza Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenljivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.

Preuzmi PDF

OVA PONUDA NIJE AKTUELNA

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan-ponedeljak 30.12.2019.
Polazak iz Niša oko 13h kod Tempa. Putovanje preko Beograda, kroz Hrvatsku, Sloveniju , noćna vožnja…
2.dan-utorak  31.12.2019. RIM
Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. (Raspored aktivnosti zavisiće od vremena dolaska u grad, pošto je smeštanje u hotel moguće od 14 časova.) Prvi deo pešačke ture kroz grad….Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Carski forumi, Campidoglio, Piazza Venezia. Fakultativni obilazak Koloseuma sa republičkim forumima. Odlazak do hotela i smeštaj u hotel. Priprema za individualni odlazak na Doček Nove godine. Noćenje.
3.dan-sreda 01.01.2020. RIM  – NAPULJ – RIM

Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet do Napulja. Dolazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu.Dolazak u Rim, hotel i nakon kraćeg odmora krećemo na fakultativni izlet “Rim noću” (polazak iz hotela u večernjim časovima, obalom Tibra prelazak na drugu stranu reke, penjemo se na jedan od najlepših vidikovaca u gradu Janikulum i poseta jednoj od najlepših fontani Rima – fontani Paulina, kratka pauza za slikanje, a zatim nastavak vožnje do bemskog dela RIma – Trastevere, za osveženje uz čuveni Aperol špric – pauza do 45 minuta). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan-četvrtak 02.01.2020.  RIM – VATIKAN – RIM
Doručak. Metroom idemo do centra grada, za nastavak pešačkog razgledanja: Španski trg, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Campo dei Fiori. Popodnevni slobodan dan ili fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po obilasku povratak u hotel. NoćenjeNapomena: u skladu sa terminom rezervacije, moguć je ulazak prepodne u Vatikan, a nastavak gradske ture u popodnevnim časovima.

5.dan-petak 03.01.2020 RIM – TIVOLI – RIM
Doručak. Slobodno vreme u gradu ili fakultativni izlet u Tivoli. Dolazak u Tivoli. Obilazak Vile d’Este – palate sa prelepim renesansnim vrtovima i parkom sa hiljadu fontana. Povratak u Rim. Slobodno popodne. Noćenje.

Napomena: gosti koji neće ići u Tivoli, mogu biti transferisani do najbliže metro stanice ka centru grada, prilikom polaska ka istom.
6.dan-subota 04.01.2020 RIM – FIRENCA – NIŠ
Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i polazak za Firencu. Autobus ide do mesta Sesto Fiorentino gde pravi veću pauzu do polaska za Srbiju. Grupa fakultativno sa vodičem odlazi vozom do centra Firence, gde čeka lokalni vodič. Po dolasku sledi organizovano razgledanje grada: Santa Maria Novela, San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse: Čelinijev “Persej”, Đanbolonjina “Otmica Sabinjanki”, Amanatijev “Neptun”…), Stara palata – nekadašnje sedište moći Fiorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela…) Okupljanje grupe na dogovorenom mestu, povratak vozom do mesta Sesto Fiorentino I večernji polazak za Srbiju.

7.dan-nedelja 05.01.2020 NIŠ Noćna vožnja preko Toskane… i dalje preko Slovenije i Hrvatske…Dolazak u Niš u popodnevnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz turističkim autobusom ,
- smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
- smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge turističkog vodiča,
- usluge lokalnog vodiča,
- agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja

- ulaznice i fakultativne izlete

- individualne troškove

POPUSTI I DOPLATE:

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA (Deca 2-12 godina osvaruju popust):

• Vatikan – 40€ odrasli / 35€ deca – prijavljivanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana
• Rim noću – 10€ odrasli / 7€ deca;
• Tivoli – 20€ / 15€ deca;
• Napulj – 35€ odrasli / 30€ deca;
- Koloseum i Forumi – 35€ / 30€ deca – prijavljivanje u agenciji prilikom rezervacije aranžmana
- Firenca – 15€ / 10€ deca
*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu za NBS na dan uplate.

- 30% prlikom rezervacije, ostatak 7 dana pre polaska.

- 30% prilikom rezervacije, ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom do marta 2020.

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

NAPOMENA:

Za putovanje u EU je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu, agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 40 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

OTP 585/2010