Rim

Italija

RIM - VATIKAN - TIVOLI

Preuzmi PDF

OVA PONUDA NIJE AKTUELNA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN (29.12.2018. Subota) BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak u 17:00h iz Beograda sa turističkog terminala – Lastina garaža (auto put Beograd – Niš) i u 18:30h iz Novog Sada sa parkinga restorana Zlatna medalja. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2. DAN (30.12.2018. Nedelja) RIM 
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u večni grad Rim u podnevnim satima. Smeštaj u hotel, a nakon kraćeg odmora sledi popodnevni obilazak prestonice Italije: mešavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu Svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra sveta – Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog života antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vreme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osetite noćnu draž svetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafeima Rima. Noćenje.

3. DAN (31.12.2018. Ponedeljak) RIM – VATIKAN
Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posete Vatikanskim muzejima sa neprocenjivo vrednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje Vaše shvatanje umetnosti više nikada neće biti isto. Sledi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svetu, Bazilike Svetog Petra, kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, tvrđave Sv. Anđela (Castel Sant’ Angelo), gde vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon, kao i boemsku atmosferu Trga Navona sa fontanom Četiri Reke; popodnevni deo predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gde se kreira neverovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje.

4. DAN (01.01.2019. Utorak) RIM 
Doručak. Posle doručka lagana šetnja kraj Castel San Angelo, zatim pokraj Tibra do Piazza Navona sa Berninijevim kreacijama. Za kraj vas očekuje Panteon, najočuvaniji rimski hram svih bogova. U predvečernjim satima izaberite tipičnu rimsku večeru u autentičnim restoranima. Noćenje.

5. DAN (02.01.2019. Sreda) RIM / TIVOLI 
Doručak. Nakon doručka sledi napuštanje hotela. Izaberite slobodno vreme u Rimu ili prepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića, Tivoli, nedaleko od Rima sa posetom Vili d’Este, objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a, a pleni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon obliska Tivolia iskoristite slobodno vreme za završni doživljaj grada i posetu boemskom kvartu Trastevere. U večernjim satima sledi nastavak putovanja kroz Italiju prema Srbiji. Noćna vožnja.

6. DAN (03.01.2019. Četvrtak) SRBIJA
Dolazak na mesto polaska u podnevnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

-Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, WC, TV, VIDEO, na navedenim relacijama.

-Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.

-3 noćenja sa kontinentalnim doručkom u hotelu Holiday Inn Roma Aurelia 4* u izabranim sobama.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

-Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.

-Turističku boravišnu taksu 6 € po noći po osobi u Rimu za hotel 4* (plaćanje na recepciji).

-Putničko zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljaga 7 €.

-Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

POPUSTI I DOPLATE:

- Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi,

 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u EVRIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 25 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po prodajnom kursu Pro Credit banke (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, MAESTRO, MASTER):

- GOTOVINSKI: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja.

- UPLATAMA NA RATE: 3000,00 RSD prilikom  rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i 20% vrednosti aranžmana 14 dana pre početka putovanja. Ostatak od 30% u  mesečnim ratama čekovima građana (bez kamate) zaključno sa 15.03.2018.godine. Sve uplate pre početka putovanja su gotovinske.

- PLATNIM KARTICAMA: 3000,00 RSD prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 50% od vrednosti aranžmana mesec dana pre početka putovanja i ostatak aranžmana 14 dana pre početka putovanja: VISA, MAESTRO, MASTER.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

NAPOMENA:

Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.

OTP 490/2010

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

 

HOLIDAY INN ROME AURELIA HOTEL 4*

https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/rome/romva/hoteldetail

Hotel Holiday Inn nalazi se na severu Rima, na 10 minuta vožnje (5 km) od bazilike Sv. Petra. Ovaj hotel sa 4 zvezdice odlikuje se dizajnerskim uređenjem i modernim nameštajem. U okviru objekta na raspolaganju su spoljašni bazen, mini teretana i fitnes centar. Sve sobe opremljene su klima-uređajem i flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Takođe imaju sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju besplatni bežični internet. Hotel Holiday Inn nudi uslugu prevoza uz nadoknadu do metro stanice Battistini, udaljene 4 km.