Milano

Italija

MONCA-LUGANO-JEZERO KOMO-ĐENOVA-OUTLET SERRAVALLE 

Termin putovanja 30.12.2019 - 04.01.2020.

Milano je prestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Smatra se privrednim i modnim centrom, sa preko 1,5 milion stanovnika. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svetski poznato zdanje opere Milanska skala, samo su deo izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog nasleđa grada. U svetu je ipak Milano najpoznatiji kao centar mode i dizajna, te je ljubiteljima kupovine i najnovijih trendova omiljena destinacija. Milano ima i veliki broj restorana i noćnih klubova, koji upotpunjuju doživljaj svakom posetiocu.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

TIP SMEŠTAJA Cena za polazak iz Beograda Cena za polazak iz Jagodine i Batočine Cena za polazak iz Pojata i Niša Cena za polazak iz Leskovca i Prokuplja
Hotel 3* 139 € 145 € 149 € 155 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan 30.12. - Polazak iz Niša  u ranijim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije uz kraće pauze radi odmora.

2. dan 31.12. – MILANO  -Dolazak u Milano u popodnevnim časovima. Po dolasku obilazak prestonice Lombardije – najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2019 GODINE. Noćenje.

3. dan 01.01. -MILANO – OUTLET SERRAVALLE – ĐENOVA  – Doručak. Slobodno vreme u Milanu ili fakultativni odlazak do Đenove i Outleta Serravalle (jedan od poznatijih outlet centara u Italiji sa velikim izborom radnji poznatih brendova. Putnici koji ne žele u Đenovu, ostaju u trznom centru do povratka ostatka grupe iz Đenove). Po dolasku u Đenovu obilazak grada: pogled na stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, kuća Kristofera Kolumba… Đenova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a, nakon slobodnog vremena polazak ka outlet centru Serravale, slobodno vreme za shopping, polazak za Milano, povratak u hotel. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  02.01. – MILANO – LUGANO -KOMO  – Doručak. Slobodan dan ili fakultativni obilazak švajcarskog  jezera Lugano i italijanskog jezera Komo. Dolazak u Lugano. Obilazak grada, a nakon toga slobodno vreme. U povratku ka Milanu obilazak jezera Komo. Mogućnost fakultativne voznje brodom po jezeru. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje. (Grad Lugano,se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada i  slobodno vreme za šetnju gradom ili  uz jezero Lugano. Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji. Slovilo je za “italijanski Versaj” a tu se odmarao i Julije Cezar.. Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelepom italijanskom jezeru)   Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan 03.01 – MILANO – TORINO – SRBIJA  – Doručak, napuštanje hotela, slobodan prepodne u Milanu ili fakultativni odlazak u Torino. Po dolasku razgledanje grada sa vodičem: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama icrkvama bliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad). Slobodno vreme za setnju i individualne aktivnosti, polazak ka Milanu kako bi se kompletirala grupa. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima.

6. dan 04.01 – dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).Kraj usluga.

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusom  na relaciji prema programu putovanja,

- smeštaj u hotelu 3* u Milanu na bazi 3 noćenja sa doručkom 

- razgledanja po programu putovanja,

- usluge turističkog vodiča – pratioca,

- troškove organizacije.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja

- ulaznice i fakultativne izlete

- individualne troškove

- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – 4€ po osobi po noći

POPUSTI I DOPLATE:

-deca do 10 godina (u pratnji dve punoplative osobe)-30% popusta, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu

- umanjenje za sopstveni prevoz – 20€ na cenu iz Niša

- doplata za 1/1 – 70%

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

- Obilazak Torina – 20€

- Obilazak jezera Lugano i Komo  – 25€

- Obilazak Đenove i outleta Serravalle – 25€

- Outlet Serravalle – 15€

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu za NBS na dan uplate.

- 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.

- 30% prilikom rezervacije, ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom do marta 2020.

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

 

NAPOMENA:

Za putovanje u EU je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu, agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 40 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

OTP 585/2010