Solun

Grčka

Termin putovanja 30.12.2019.-02.01.2020.

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope. 

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

HOTEL SOBA Aegeon 3*; Egnatia 3* Kinissi Palace 4* Egnatia Palace 4*
Cena po osobi 1/2 95 € 109 € 139 €
1/3 85 € 95 € 129 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan. 30.12. Polazak za Solun u večernjim satima. Noćna vožnja preko Leskovca,Vranja i dalje preko Makedonije, sa usputnim zadržavanjem radi odmora i graničnih formalnosti.
2 dan. 31.12.  Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. Razgledanje grada: crkva Svetog Dimitrija, Aristotelov trg, spomenik Aleksandra Makedonskog, Bela kula. Smeštaj u hotel od 14h. Fakultativni odlazak do shopping centra Cosmos, slobodno vreme za shopping. Povratak u hotel. Priprema za individualni odlazak na doček Nove Godine. Noćenje.
3 dan, 01.01.  Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog  izleta  na Meteore. Polazak u 08.00h iz Soluna.

(Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Prvi religiozni objekti se javljaju 985. godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu Varnava. Velika je tajna i nepoznanica kako su se prvi monasi popeli na tu visinu i počeli da grade manastir.U prošlosti se do manastira moglo stići jedino u mreži  koja je čekrkom spuštana i podizana. Tokom 1920. godine, za vreme obnove manastira uklesana su stepenice kako bi manastiri postali pristupačniji i materijal se lakše preneo do njih. Danas se manastirska bratstva uvećavaju a mnogobrojnim posetiocima je omogućen pristup u ograničen deo manastirskog kompleksa. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija i iznosi 3€,  prilog se može ostaviti po ulasku u manastir..).

Usput  je planirana poseta radionici ikona u Kalambaki kraći predah i kupovina suvenira, Nastavljamo put prema Meteorima. Panoramsko razgledanje manastira Velika Meteora-Preobraženje (bez ulaska u manastir). Obilazak manastira Varlam, razgledanje, slobodno vreme. U povratku je predviđena pauza za ručak u Kalambaki (ručak nije uračunat u cenu aranžmana) i obilazak crkve Sv. Petke u klancu Tempi. Povratak u Solun u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.

4 dan, 02.01. Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 16h.Odlazak na srpsko vojničko groblje Zejtinlik, polazak za Srbiju. Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima 03.01.2020 (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz autobusima turističke klase na relaciji po programu,
- smeštaj u izabranom hotelu na bazi 2 noćenja sa doručkom ,

- usluga turističkog vodiča,
- panoramsko razgledanje grada,
- obilazak Zejtinlika,
- organizacioni troškovi.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- ulaznice za lokalitete predviđene programom,

- odlazak u tržni centar Cossmos – 5€

- izlet do Meteora 25€
- međunarodno zdravstveno osiguranje,

- od 01.01.2018 je u Grčkoj uvedeno plaćanje boravišne takse koja se plaća na licu mesta u hotelima, cena boravišne takse se kreće od 0.50€ do 1,50€ u zavisnosti od kategorije hotela.

POPUSTI I DOPLATE:

-Doplata za 1/1 sobu je 70% od cene dvokrevetne sobe
-Deca od 2-12god imaju popust od 50% u pratnji dve punoplative osobe (imaju sedište u autobusu, koriste zajednički ležaj)

-Doplata za polazak iz Beograda je 10€ po osobi.
-Umanjenje za sopstveni prevoz je 15€


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska.

30% prilikom rezervacije ,ostatak čekovima ili putem administrativne zabrane do marta 2020god.

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

NAPOMENA:

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

OTP 2/2019

LOKACIJA I OPIS SMEŠTAJA:

-Hoteli Aegeon 3*, Egnatia 3* - su hoteli iz iste grupe hotela Aegeon Group i nalaze se u samom centru Soluna. Na centralnoj lokaciji u Solunu, u blizini Aristotelovog trga, hotel Aegeon nudi kompletno opremljen smeštaj, u blizini glavnih gradskih atrakcija. Aegeon nudi veliki izbor ukusno uređenih soba svaka od njih ima moderno kupatilo i frižider za rashlađivanje pića.Odlična centralna lokacija čini hotel Aegeon idealnim izborom za putnike koji žele peške da obiđu arheološka nalazišta u gradu. U blizini ima puno barova i restorana. hotel Egnatia se nalazi na 10 minuta hoda od trga Aristotelus koji nudi noćnu zabavu, restorane i prodavnice. Hotel nudi bogat doručak na bazi švedskog stola i elegantan laundž bar.Zvučno izolovane sobe hotela Egnatia su ukusno uređene i imaju besplatan bežični internet i TV sa satelitskim kanalima. Sve sobe imaju klima-uređaj i mini-bar. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i toaletnim priborom.U baru služe se lagana jela i piće do kasno uveče. Na raspolaganju vam je takođe rum servis.
-Egnatia Palace 4+* - nalazi se u strogom centru Soluna i gleda na solunsku Staru Agoru, nudi smeštajne jedinice sa modernim pogodnostima i sjajnim sadržajima. Raspolaže različitim udobnim i prostranim sobama koje su opremljene klima-uređajem, fenom za kosu, mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Gosti mogu da se opuste u sauni ili da posete hotelski velnes centar koji obuhvata parno kupatilo,bazen,saunu i tople ležaljke. Ljubazno osoblje recepcije radi non-stop i može organizovati iznajmljivanje automobila.
-Hotel Tourist – hotel se nalazi u samom srcu Soluna, u blizini Aristotelovog trga, na nekoliko koraka od centralnog šetališta.Nudi prostrane I potpuno opremljene sobe, sa filozofijom tradicionalnog grčkog gostroprimstva.

-Hotel Kinisi palace 4* – hotel se nalazi u srcu poslovne četvrti u Solunu. Smešten je u istorijskom zdanju pod zaštitom Ministarstva kulture, besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu.Sve sobe su klimatizovane i imaju TV sa satelitskim kanalima. Takođe sadrže sef, mini-bar i kupatilo,toaletnim priborom, bade-mantilima i tušem.

Grčki doručak se služi svakog dana u trpezariji hotela Kinissi Palace. Iz kafea u prizemlju se pruža pogled na dinamičnu Ulicu Egnatia. Obližnji privatni parking je dostupan uz doplatu.