Trebinje

Bosna i Hercegovina

VIŠEGRAD -HERCEGOVAČKA GRAČANICA-MOSTAR 

Termin putovanja  30.12.2021.-02.01.2022.

Trebinje – Grad sunca i platina, smešten ispod planine Leotar u dolini reke Trebišnjice, koja protiče kroz sam grad. Bajkovit grad je kroz istoriju bio kulturni i duhovni centar Istočne Hercegovine. Staro istorijsko jezgro i obližnji nekada utvrđeni gradovi nam govore o bogatoj i burnoj prošlosti, a obližnji manastiri o njegovoj duhovnosti.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane

Mostar, grad poezije. Gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.

Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori  svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2021/2022

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI
30.12.2021.-02.01.2022.
3*  75 €


Doplata za polazak iz Niša (transfer do Kraljeva) – 15 €-minimum 8 putnika.

Za polazak iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Kruševca 10€ (transfer do Kraljeva), Trstenika 7€, (transfer do Kraljeva) Vrnjačke Banja 7€ (transfer do Kraljeva). *Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN - KRALJEVO-30.12.2021.

Polazak iz Kraljeva 23.30h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN - TREBINJE-31.12.2021.

U ranim jutranjim satima dolazak u Trebinje. Posle kratkog predaha odlazak do Hercegovaĉke Graĉanice ( po želji poznatog pesnika Jovana Dučića, sagrađena je crkva Blagovještenja Presvete Bogorodice na brdu Crkvina iznad Trebinja, u kome je Dučić i sahranjen); Zatim fakultativni odlazak do manastira Tvrdoš (Manastir Tvrdoš posvećen Uspenju Presvete Bogorodice, podignut je na temeljima stare crkve koja postoji u kontinuitetu od kasne antike, obilazak manastirksih podruma vina kao i degustacija vina); Odlazak u hotel. Slobodno vreme. Oko 19 h odlazak do Starog grada Trebinja ( grad je sagrađen na desnoj obali Trebišnjice, iznad najdubljeg mesta u rijeci, tzv. Ban-vira koji nosi naziv po legendi o banu koji se utopio u viru, pešačka tura sa vodičem). Slobodno vreme za individualnu proslavu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.

3. DAN - TREBINJE- MOSTAR- TREBINJE-01.01.2022.

Kasni doručak (švedski sto). Slobodno vreme u Trebinju ili odlazak na fakultativni izlet u Mostar (grad je poznat po čuvenom Starom mostu, koji je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji je pod UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture sveta). U popodnevnim satima povratak u Trebinje. Slobodno vreme za individualnu reprizu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu.Noćenje.

4. DAN – TREBINJE-02.01.2022.

Kasni doručak (švedski sto). Nakon doručka slobodno vreme u Trebinju do podneva za opustanje u Trebinju. Polazak za Srbiju. U povratku obilazimo Višegrad. Dolazak u Kraljevo na mesto polaska oko ponoci, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja.

ARANŽMAN OBUHVATA:

· autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
· smeštaj u hotelu „AĆIMOVIĆ” 3* na bazi dva noćenja sa doruĉkom/ švedski sto,
· obilaske prema programu putovanja
· usluge struĉnog vodiĉa za vreme trajanja aranžmana
· troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

· fakultativne izlete i ulaznice
· međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
· individualni troškovi

 

POPUSTI I DOPLATE:

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
*Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu


CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

· Mostar 15 € (minimum 25 putnika)
· Manastir Tvrdoš, sa vinarijom i degustacijom vina 5 € (minimum 25 putnika)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.03. 2022. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);
- administrativnom zabranom
-Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAPOMENA:

* U sluĉaju zatvaranja granica ili uvoĊenja obaveznog PCR testa, novac uplaćen za aranţman se vraća u celosti.
*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
*Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeća lična karta ili biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

OTP 14/2021

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

OPIS HOTELA: „HOTEL AĆIMOVIĆ” ★★★Nedaleko od centra Trebinja, koje raspolaže sa svim svojim kulturno istorijskim spomenicima, vinskim podrumima, muzejima i manastirima, u mirnoj zoni grada pored rijeke Trebišnjice smješten je Hotel Aćimović sa svojih 26 moderno - opremljenih soba. Od centra Trebinja udaljen je svega pet minuta laganog hoda. Raspolaže sa ukupno 80 ležajeva smještenih u 26 jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba i apartmana. U sklopu objekta nalazi se cafe bar i ljetna bašta, savršeno mjesto za opuštanje uz miran i ugodan ambijent. Sve sobe su opremljene francuskim ležajem (+1,2,3 dodatna ležaja), LCD TV, mini bar, WI-FI. U Hotelu Aćimović započnite svoj dan bogatim hercegovačkim doručkom. Više informacija o hotelu na http://www.acimovictrebinje.com