Nostalgična tura

Bosna i Hercegovina

VIŠEGRAD - TREBINJE - DUBROVNIK - MOSTAR - SARAJEVO

Termin putovanja 29.12.2019.-03.01.2020. 

Trebinje – Grad sunca i platina, smešten ispod planine Leotar u dolini reke Trebišnjice, koja protiče kroz sam grad. Bajkovit grad je kroz istoriju bio kulturni i duhovni centar Istočne Hercegovine. Staro istorijsko jezgro i obližnji nekada utvrđeni gradovi nam govore o bogatoj i burnoj prošlosti, a obližnji manastiri o njegovoj duhovnosti.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane

Mostar, grad poezije. Gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.

Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori  svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI
29.12.2019.-03.01.2020. 3*  159 €

PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1 Beograd – Višegrad  Trebinje

Sastanak grupe u 5.30h na parkingu. Polazak iz Beograda u 6h. Vožnja prema Višegradu, preko Čačka, Mokre Gore, Užica… Usputna zadržavanja prema potrebi i radi graničnih formalnosti. Dolazak u Višegrad oko podneva.

Kulturno istorijska šetnja gradom. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića.

Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena.

Nastavak puta ka Trebinju preko nacionalnog parka Sutjeska. Dolazak u Trebinje oko 19h. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 2 Trebinje – Dubrovnik – Trebinje

Doručak. Nakon doručka obilazak Trebinja. Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka.

U ranim popodnevnim satima polazak na poludnevni fakultativni izlet u Dubrovnik (ulazi u cenu aranžmana), grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote.

Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme.

Povratak u hotel u Trebinje. Noćenje.

Dan 3 Trebinje – doček Nove 2020. godine

Doručak. Slobodno vreme za individualno upoznavanje grada na Trebešnjici i pripremu za doček Nove godine.

21h Svečana novogodišnja večera – uključena u cenu aranžmana. Noćenje.

Dan 4

Doručak. U kasnim prepodnevnim časovima polazak na fakultativni izlet – Iza manastirskih zidina (Hercegovačka Gračanica i manastir Tvrdoš) – 5€

Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad. 

Odlazak do sela Mrkonjići smeštenog u vrletima Popovog polja i poseta rodnoj kući Vasilija Ostroškog. Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira. Nakon razgledanja povratak u Trebinje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 5 Trebinje – Mostar – Sarajevo – Beograd

Doručak. Napuštanje hotela u 8h. Put do Mostara u trajanju od oko 2h. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska, slobodno vreme.

U ranim popodnevnim satima nastavak puta za Sarajevo.

Razgledanje grada. Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda.

Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše džamije u ovom delu Evrope…

Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Vožnja preko Loznice i Šapca. Očekivani dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj aranžmana.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • kružna tura autobusom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Leotar u Trebinju
 • izlet u Dubrovnik
 • svečana novogodišnja večera
 • panoramsko razgledanje Višegrada, Trebinja, Mostara i Sarajeva
 • vodič
 • agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • boravišna taksa (1€ po danu po osobi)
 • fakultativni izlet – Iza manastirskih zidina
 • konzumacija jela i pića u  restoranima
 • putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice u dvorce, muzeje i crkve
 • ekstra hotelski troškovi

 

POPUSTI I DOPLATE:

 • Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj).
 • Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).
 • Cene su po osobi. Doplata za  1/1 sobu : +60% cene aranžmana
 • Doplata za polazak iz Niša (minimum 15 putnika) : + 2000 din

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
- 30% prilikom rezervacije , ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesecne rate.

NAPOMENA:

Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma. 

OTP 66/2010

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

 • HOTEL Leotar 4 *: Lokacija: centar grada
 • Dužina boravka: 4 noćenja
 • Usluga: Noćenje sa doručkom – švedski sto