Beč

Austrija

BEČ 

Termin putovanja 29.12.2019.-03.01.2020.

Centar moćne carevine, sa dvorovima Hofburg i Šenbrun, raskošnim palatama Belvedere i Švarcenberg, španskom školom jahanja, katedralom Svetog Stefana i ne manje atraktivnom Karlovom crkvom, dvorskim i gradskim parkom, državnom i nacionalnom operom i teatrom, čuvenim poslastičarnicama, kafanama i pivnicama, čuvenim točkom u Prateru, grad lepršavih valcera, stvaralaštva Mocarta, Betovena, Hajdna, Štrausa, pleni svojom raskošću i ne ostavlja posetiocu nijedan neispunjen trenutak.  

Preuzmi PDF

Cenovnik 2019/2020

TERMIN PUTOVANJA Beograd Niš, Pojate Leskovac, Prokuplje Jagodina, Batočina
29.12.2019. - 03.01.2020. 149 € 159 € 165 € 155 €
Izbor sedišta u autobusu doplaćuje se 20 € po osobi

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 29.12.2019. NIŠ 
Polazak iz Niša u kasnijim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Beču.

2. dan 30.12.2019.  BEČ

Dolazak u Austriju u jutarnjim satima. Dolazak u Beč. Po dolasku panoramski obilazak grada: Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan 31.12.2019. BEČ

Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog odlaska u Bratislavu – glavni grad Slovačke. Po dolasku panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, Jevrejska četvrt, Katedrala Sv. Martina, Stari trg, biskupska palata, palata Gaskalović, Staro mesto sa starom gradskom većnicom. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. (moguce je organizovati odlazak do OUTLET-a PARNDORF gde bi bilo slobodno vreme za novogodišnji shopping do povratka grupe iz Bratislave) Povratak u hotel, pripreme za odlazak u grad gde ćemo na nekom od mnogobrojnih gradskih trgova dočekati Novu 2020 godinu uz vatromet i kuvano vino. Organizovani povratak u hotel autobusom (oko 2h ujutru).  Noćenje.

4. dan 01.01.2020. dan za kulturu BEČ-DVORAC ŠENBRUN-BELVEDERE-HUNDERTWASER-repriza na Prateru

Doručak. Fakultatvni obilazak dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelepim parkom. Nakon obilaska dvorca Šenbrun slobodno vreme u gradu   i … ili  fakultativno obilazak dvorca Belvedere (Dvorac ili palata Belvedere predstavlja prostranstvo sačinjeno jednim od najlepših baroknih ansambla na svetu koje je  okruženo prelepo uređenim parkovima i vrtovima. On je ujedno i jedan od najvećih atrakcija i zaštitnih znakova Beča. Njega čine gornji i donji Belvedere I već pomenuti parkovi i vrtovi. Ovo velelepno zdanje je izgrađeno u 18. veku za princa Eugena Savojskog u bečkom trećem becirku (bečka gradska opština), koju takođe nazivaju i Landstraße. Ona je predstavljala letnju rezidenciju, a izgradio je barokni arhitekta Johann Lukas, koji je bio miljenik princa Eugena. Princ je takođe doveo i venecijanskog kipra Đovani Staneti koji je bio desna ruka arthitekte Lukasa i bio je zadužen da osigura pravi italijanski kiparski doprinos)Hundertwaser ( Zaigrani Hundertwasser jedan je od bečkih simbola. Najpoznatije njegovo ostvarenje u Beču jeste stambeni kompleks u četvrti Landstraße, prikladno nazvan Hundertwasserova kuća, odnosno Hundertwasserhaus.)

Nastavak dana i  fakultativno repriza novogodišnje večeri u zabavnom parku Prater koji je  najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posetiti brojne atrakcije – muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera – Rizenrad. Povratak u hotel, Noćenje.

5. dan 02.01.2020. BEČ- DUNAVSKI TORANJ-OUTLET PARNDORF (www.designeroutletparndorf.at) 

Doručak. Napuštanje hotela,  polazak ka centru grada i dalje fakultativno ka još jednoj atrakciji Beča – Dunavskom tornju gde ćete uz kolače i kafu biti u mogućnosti da uzivate u prazničnoj panorami Beča. Posle obilaska Dunavskog tornja, polazak ka centru grada, kompletiranje grupe i  u ranijim popodnevnim časovima polazak za Srbiju.Svraćanje u OUTLET CENTAR – PARNDORF, tržni centar koji je sagrađen kao mali grad, sa kućama u tradicionalnom austrijskom stilu, parkovima, fontanama, trgovima i ulicama, pored 140 butika sa garderobom i obućom, postoje kafići i restorani i dečije igraonice, slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Srbiju prema Nišu.

6. dan 03.01.2020.  NIŠ

Dolazak u Niš u  jutarnjim časovima. vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).(Kraj usluga).

ARANŽMAN OBUHVATA:

- prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj  relaciji,
- smeštaj  hotel 3* u okolini Beča na bazi 3 noćenja sa doručkom – švedski sto, u 1/2, 1/3 sobama,
- razgledanje prema programu,
- turistički vodič tokom putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

- fakultativni izleti,

- individualni troškovi putnika.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA (deca od 2-12 godina imaju popust):

- obilazak  Dunavskog tornja – 15€/10€ deca,

- obilazak dvorca Šenbrun – 20€/15€ deca,

- dvorac Belvedere i  Hundertwaser – 5€,

- izlet do Bratislave – 15€

- repriza na Prateru – 5€

- odlazak u OUTLET PARNDORF – 10€

POPUSTI I DOPLATE :

-umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi, na cenu iz Niša.

-doplata za 1/1 sobu je 120€

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- 30% prlikom rezervacije, ostatak 7 dana pre polaska.

- 30% prilikom rezervacije, ostatak na tri rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom.

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

 

NAPOMENA:

Za putovanje u Austriju je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše. U slučaju da se popuni rezervisani kapacitet soba u hotelu, agencija zadržava pravo da obezbedi dodatne kapacitete u hotelu iste kategorizacije u istom delu grada.

Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU  (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju

Organizator zadržava pravo da putem AKCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 50. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

NAPOMENE VEZANE ZA RASPORED SEDENJA U AUTOBUSU:

Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

OTP 585/2010